Cele mai citite
 


Mehedinţi: Alte două cazuri de trichineloză depistate în judeţ
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Mehedinţi au fost depistate alte două cazuri de porci sacrificaţi infestaţi cu trichinela spiralis, primul caz fiind înregistrat la începutul săptămânii trecute, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentanta DSVSA, Adriana Ganea.
Potrivit sursei citate, medicii veterinari în urma analizelor de laborator, au constatat că animalele cumpărate din târguri de două familii din localităţile Punghina şi Ilovăţ erau bolnave, motiv pentru care au confiscat carnea care va fi incinerată la crematoriul din comuna Broşteni.

'Proprietarii porcilor nu vor putea fi despăgubiţi întrucât nu îndeplinesc, între altele, condiţia de a-i fi crescut în propriile gospodării', a precizat Ganea.

Medicii veterinari vor monitoriza atât cele trei localităţi Devesel, Punghina şi Ilovăţ, unde s-a descoperit, în carnea rezultată în urma tăierii porcilor, parazitul trichinela spiralis, cât şi cele din jurul celor şapte târguri din teritoriu şi vor interzice comercializarea acesteia în stradă sau în pieţele agroalimentare.

În judeţul Mehedinţi, 90% dintre porcii pentru Ignat vor fi sacrificaţi după metodele tradiţionale întrucât autorităţile locale nu au în dotare asomatoare, din această cauză cetăţenii nu vor mai putea fi sancţionaţi cu amenzi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Porci sacrificaţi pentru că au fost depistaţi cu trichinella spiralis Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, dr.Adriana Ganea, a declarat marţi pentru AGERPRES că în două localităţi din judeţ s-au înregistrat primele cazuri de infestare a porcilor cu trichinella spiralis.
Mehedinţi: Primul caz de trichineloză din judeţ Medicii veterinari din municipiul Orşova au depistat, în urma analizelor de laborator, parazitul trichenela spiralis la un porc sacrificat, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentanta Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi, Adriana Ganea.
Mehedinţi: Cinci cazuri de trichineloză la porcii sacrificaţi în gospodării Laboratorul sanitar-veterinar din localitatea Halînga al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a înregistrat, în perioada 10-20 decembrie, cinci cazuri de trichineloză depistate la porcii sacrificaţi înainte de Crăciun.
Bistriţa-Năsăud: Patru porci bolnavi de trichineloză, depistaţi în ultimele două săptămâni Patru porci bolnavi de trichineloză au fost depistaţi de veterinari în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimele două săptămâni, în urma sacrificării, însă din fericire niciunul dintre proprietari nu a apucat să consume carnea înainte de a primi rezultatul analizelor de laborator, potrivit datelor comunicate...
Mehedinţi: Trei cazuri de infestare cu trichinella spiralis la porcii sacrificaţi pentru Crăciun Un număr de trei porci sacrificaţi în localităţile Punghina, Pătulele şi Hinova au fost depistaţi infestaţi cu virusul trichinella spiralis, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, Daniel Făinişi.
Bistriţa-Năsăud: S-au înmulţit cazurile de trichineloză la porc Peste zece porci infectaţi cu parazitul Trichinella Spiralis au fost descoperiţi în ultimele trei săptămâni de angajaţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, în baza analizelor de laborator efectuate.