Cele mai citite
 


CAB a decis rejudecarea dosarului medicului Şerban Brădişteanu
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis rejudecarea dosarului în care medicul Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul facilitării unor licitaţii.
Dosarul lui Brădişteanu se va reîntoarce la Tribunalul Bucureşti, instanţă care l-a achitat pe 3 decembrie 2009.

Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la 22 martie 2007, pentru pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2001 - 2002, Şerban Brădişteanu, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare la o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiţiei, a atribuit, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar şi a Spitalului 'Prof. dr. Constantin Angelescu'.

Începerea urmăririi penale împotriva membrilor comisiei de licitaţie, între care şi medicul Şerban Brădişteanu, a fost dispusă de DNA la 4 mai 2006. Ceilalţi membri ai comisiei - Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Părăuşanu, Daniela Năzdrăvan, Irina-Doina Protopopescu şi Florica Topologeanu - au fost, ulterior, scoşi de sub urmărire penală, constatându-se lipsa vinovăţiei lor.

Într-un alt proces, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, Secţia contencios administrativ, cu privire la medicul Şerban Brădişteanu, în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 euro şi de 500.000 dolari până la soluţionarea procesului de la Tribunalul Bucureşti în care medicul este judecat pentru fapte de corupţie.

Potrivit ANI, s-a mai constatat şi existenţa conflictului de interese în ceea ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale, procedură în care Şerban Brădişteanu a deţinut calitatea de preşedinte al comisiei de licitaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Şerban Brădişteanu, achitat definitiv în dosarul de corupţie Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită, în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA în legătură cu achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare.
Sentinţa în dosarul de corupţie al medicului Şerban Brădişteanu, amânată pentru 7 ianuarie Tribunalul Bucureşti a amânat luni, pentru 7 ianuarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită, în legătură achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare.
Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat marţi de Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA în legătură cu achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare.
CAB amână pentru 28 septembrie procesul ANI cu medicul Brădişteanu Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au amânat, marţi, procesul în care Agenţia Naţională de Integritate a retrimis la CAB cererea de confiscare a averii medicului Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Tribunalul Bucureşti se pronunţă luni în dosarul de corupţie al medicului Şerban Brădişteanu Tribunalul Bucureşti se pronunţă luni în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită, în legătură achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare.
Sentinţa în dosarul Brădişteanu, amânată cu două săptămâni Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat joi, pentru 3 decembrie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.