Cele mai citite
 


Protest inedit în Mexic: medicii în grevă împotriva violenţelor provocate de traficanţii de droguri
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ciudad de Mexico, 14 dec /Agerpres/ - Medicii din oraşul mexican Ciudad de Mexico au anunţat luni că opresc lucrul 24 de ore pentru a cere guvernului să facă mai mult pentru stoparea violenţelor care afectează oraşul, informează CNN.
'Multora dintre noi li s-a cerut să salveze vieţile jefuitorilor şi răpitorilor colegilor noştri. Este revoltător că suntem puşi în situaţia de a salva vieţile celor care ne atacă şi ne omoară şi căutăm mijloace legale pentru a evita acest lucru', a declarat Alejandro Flores, un membru al Comitetului medicilor din Ciudad Juarez.

Bannere afişate în faţa spitalelor şi clinicilor din Ciudad Juarez, oraş aflat de cealaltă parte a frontierei cu El Paso, din Texas, aveau mesaje precum'Stop impunităţii. Cerem dreptate'.

'Ştim că pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale, dar noi, medicii, nu le putem oferi serviciile noastre dacă trăim cu frica de a ieşi din casă şi de a merge la serviciu cu teama că putem fi răpiţi sau, mai rău, ucişi, fără ca nimeni să nu răspundă pentru asta', se precizează într-un comunicat al medicilor din organizaţie.

Comunicatul face referire la trei decese recente ale unor medici, dintre care unul a murit în explozia unei maşini, iar alţi doi au fost ucişi după ce au fost răpiţi.

Grupul a emis şi o listă de revendicări pentru satisfacerea cărora au dat un termen de şapte zile autorităţilor. Una dintre ele este ca autorităţile să facă publice mai multe informaţii despre stadiul investigaţiilor în cazul celor doi medici ucişi, iar alta este ca în oraş să fie detaşaţi mai mulţi agenţi federali pentru investigarea crimelor neelucidate.

'Doctorii simt că nu există nicio protecţie. Nu există garanţii de securitate din partea poliţiei sau a guvernului', a spus avocatul Angel de la Torre. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mii de femei din Polonia, în grevă contra interzicerii cvasitotale a avortului Mii de femei din Polonia îmbrăcate în negru au participat luni la manifestaţii sub sloganul "grevă pentru femei", împotriva unui proiect de lege care interzice practic avortul în această ţară cu o legislaţie deja printre cele mai restrictive din Europa.
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Olt: Liderul judeţean al Sanitas avertizează că urmează grevă generală dacă nu vor fi soluţionate revendicările sindicaliştilor Preşedintele Sanitas Olt, Roxana Dragomir, a declarat miercuri, după greva de avertisment a asistenţilor, brancardierilor şi infirmierilor că această formă de protest va fi urmată de o grevă generală începând de la sfârşitul lunii în curs dacă nu le vor fi soluţionate revendicările.
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor organiza luni o grevă de avertisment de două ore Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8,00 şi 10,00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv...
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...