Cele mai citite
 


O combinaţie de medicamente duce la dispariţia tumorii la sân, în 50 la sută din cazuri
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Madrid, 14 dec /Agerpres/ - O terapie bazată pe combinarea medicamentelor biologice împotriva cancerului de sân, aplicată înainte de intervenţia chirurgicală, duce la eliminarea tumorii în jumătate dintre cazuri, potrivit unei cercetări desfăşurate la nivel internaţional şi la care au participat oameni de ştiinţă spanioli, transmite marţi EFE.
Deşi folosirea simultană a medicamentelor lapatinib şi trastuzumab nu elimină operaţia ulterioară, scurtează însă la jumătate perioada de chimioterapie (de la 24 la 12 săptămâni), ceea ce implicit duce la diminuarea efectelor toxice.

Studiul Neo-ALTTO, efectuat de Grupul de cooperare SOLTI în 130 de centre din 26 de ţări, a fost realizat pe un număr de 455 de paciente diagnosticate cu o tumoare de sân ErbB2/HER2 pozitiv - unul dintre tipurile cele mai agresive şi cu cel mai nefavorabil pronostic.

Acest tip de tumoare afectează a patra parte din pacientele cu cancer de sân şi aproape jumătate dintre bolnavele cu vârste mai mici de 40 de ani.

Mortalitatea determinată de cancerul de sân pozitiv, diagnosticat şi tratat în faza iniţială, a scăzut în ultimele două decenii, în urma introducerii schemelor moderne de chimioterapie.

Rezultatele cercetării au fost prezentate într-o conferinţă de presă de doctorul Serena Di Cosimo, oncolog în cadrul Spitalului Vall d'Ebron din Barcelona - în calitate de cercetător principal, dar şi de doctorii Hernan Cortes-Funes şi Josep Vazquez. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul cazurilor de cancer mamar este în creştere; în judeţ există un singur oncolog Numărul cazurilor de cancer de sân este în creştere în Harghita, această boală afectând persoane din ce în ce mai tinere, arată o cercetare efectuată în cadrul proiectului "Împreună pentru sănătatea sânului" şi făcută publică miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.
Medic oncolog: În 2012 au apărut peste 8.500 de cazuri noi de cancer la sân Cancerul de sân este în România pe primul loc din punct de vedere al incidenţei şi al mortalităţii, în anul 2012 apărând 8.981 cazuri noi, iar prevalenţa era aproape de 33,500 la suta de mii de paciente, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...
(Corespondenţă) În Spania, combaterea cancerului este strâns legată de cercetare, o viaţă sănătoasă şi condiţii materiale de bază Madrid, 4 feb - Corespondentul AGERPRES, Ruxandra Constantinescu, transmite: Vindecarea cancerului este strâns legată de cercetare, iar în Spania se înregistrează mereu tot mai ridicate procente de depăşire a bolii, însă este oricum vorba de o provocare complexă, pentru că există zeci de tumori diferite...
Cercetătorii americani dezvoltă o nouă metodă de imunoterapie în cancerul de sân Carolyn Bertozzi, profesor de chimie la Universitatea Stanford, a arătat că eliminarea unor zaharuri din jurul celulelor cancerului de sân poate activa sistemul imunitar înnăscut care începe să atace şi să distrugă ţesutul tumoral, informează agenţia Xinhua.
Un nou medicament împotriva melanomului suscită speranţe în tratamentul împotriva cancerului Experţii în cancerul de piele nutresc speranţe, după recenta aprobare, acordată de Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor (FDA) din SUA, unui nou medicament împotriva melanomului, care "stimulează sistemul imunitar", informează sâmbătă EFE.