Cele mai citite
 


O orchestră austriacă de muzicieni cu dizabilităţi va concerta la nunţile prinţilor William şi Albert al II-lea
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 14 dec /Agerpres/ - O orchestră austriacă alcătuită în majoritate din muzicieni suferind de sindromul Down va concerta la două nunţi regale în acest an, în Marea Britanie şi Monaco, relatează AP şi publicaţia The Austrian Times.
'No Problem Orchestra' a fost contactată de organizatorii nunţii prinţului William cu Kate Middleton, care va avea loc la 29 aprilie, la Londra, dar şi de oficiali din Monaco, pentru căsătoria prinţului Albert al II-lea cu sud-africana Charlene Wittstock, la începutul lunii iulie.

Muzicienii au început deja repetiţiile pentru aceste evenimente, dar nu au emoţii, pentru că deţin deja o vastă experienţă, din care face parte şi un concert privat pentru regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, susţinut în urmă cu 8 ani, a explicat şeful orchestrei, Josef Schoerkmayr.

Toţi membrii orchestrei suferă de diverse dizabilităţi. În repertoriul lor figurează piese de muzică clasică, rock, jazz, dar şi cântece tradiţionale austriece. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Orice tânăr cu sindromul Down are şansa unei vieţi mai bune (interviu) Vicepreşedintele Asociaţiei Down - Centrul Educaţional "Raluca" din cartierul Someşeni al municipiului Cluj-Napoca, Adriana Avram, a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre persoanele cu sindromul Down şi programele de viaţa activă pe care le derulează din 2010, cu un grup format din 12...
Ziua Mondială a Sindromului Down: Eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, luni, în Capitală În jur de 100 de copii participă luni, în Capitală, la un eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, organizat de Ziua Mondială a Sindromului Down de către Fundaţia Special Olympics România.
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Suceava: Părinţi instruiţi de specialişti ai ''Star of Hope'' România cum să-şi ajute copiii cu dizabilităţi Zeci de părinţi suceveni care au copii cu dizabilităţi au beneficiat gratuit, în perioada mai 2015 - februarie 2016, de Cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie) Metode Aplicative'', organizat de Fundaţia ''Star of Hope'' România, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei...
Memoria mamelor care îngrijesc copii cu dizabilităţi poate avea de suferit (studiu) Mamele copiilor cu handicap ar putea deveni mai uituce odată cu înaintarea în vârstă decât alte mame, potrivit unui nou studiu care sugerează că stresul de a fi părintele unui copil cu dizabilităţi afectează memoria mamelor de-a lungul timpului, relatează Reuters.
(Corespondenţă) Papa Benedict al XVI-lea cere ca persoanele cu dizabilităţi să-şi găsească locul în societate Papa Benedict al XVI-lea a vizitat duminică, la Barcelona, centrul social Nino Dios, fondat în urmă cu 118 ani, şi unde măicuţele îi îngrijesc pe copiii cu sindromul Down. El a sfinţit piatra de temelie a unei noi clădiri care se va construi în cadrul acestui centru, pentru îngrijirea persoanelor cu...