Cele mai citite
 


Protocol de colaborare Bucureşti-Viena, semnat de primarul Sorin Oprescu în capitala Austriei
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena/Bucureşti, 14 dec /Agerpres/ - Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat marţi, la Viena, un protocol de cooperare între Bucureşti şi capitala austriacă cu omologul său, Michael Haupl.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) transmis AGERPRES, documentul vizează colaborarea între cele două capitale în diverse domenii: urbanism, infrastructură, sănătate şi asistenţă socială, turism, cultură, subvenţii şi programe de cooperare ale Uniunii Europene.
Cu acest prilej, primarul Vienei, Michael Haupl, a declarat că semnarea protocolului reprezintă un moment foarte important. 'Între cele două oraşe va exista o colaborare care vizează aspecte tehnologice, aspecte legate de sănătate, organizarea sistemului medical şi, de fapt, toate obiectivele unui oraş, fie ele culturale, economice etc. Dorim să facem un schimb de experienţă între oraşe prietene din Uniunea Europeană. Domnule primar general, mă bucur că aţi găsit drumul către noi. Sperăm ca împreună să putem depăşi această perioadă de criză internaţională. Vă mulţumesc foarte mult că sunteţi aici', a spus primarul Vienei.
Şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a subliniat importanţa momentului. 'Contăm foarte mult pe sprijinul oraşului Viena. Iată că au trecut aproape trei ani de la prima noastră întâlnire şi vă mulţumesc pentru felul în care aţi înţeles problemele Bucureştiului. Atunci, relaţiile bilaterale între capitala României şi Viena au început să prindă contur', a precizat Oprescu.
El a evidenţiat contribuţia specialiştilor austrieci, prezenţi la Bucureşti, la reabilitarea infrastructurii sociale şi rutiere din capitala României.
'Ceea ce se întâmplă astăzi, semnarea acestui protocol, întăreşte încă o dată legătura de prietenie între cele două capitale europene. Cred că specialiştii care lucrează împreună, atât la Viena, cât şi la Bucureşti, au o relaţie profesională, dar şi de prietenie şi vă mulţumesc încă o dată pentru acest lucru', a încheiat Oprescu.
La sfârşitul întâlnirii, primarii celor două oraşe au purtat o serie de discuţii pe baza acordului semnat şi au dezbătut modalitatea de concretizare a proiectelor comune. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Sorin Oprescu: Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE Primarul General, Sorin Oprescu, a declarat, luni, în cadrul Comitetului Executiv al Oraşelor Dunărene, de la Viena, că Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE.
Sorin Oprescu va participa, la Viena, la Conferinţa Europeană a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene Primarul general Sorin Oprescu va efectua luni şi marţi o vizită oficială la Viena, în Austria, la invitaţia omologului său, Michael Haupl, ocazie cu care va participa la Conferinţa Europeană a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene.
Sorin Oprescu, în vizită oficială la Viena Primarul general Sorin Oprescu va efectua luni şi marţi o vizită oficială la Viena, în Austria, la invitaţia omologului său, Michael Haupl, ocazie cu care va participa la Conferinţa Europeană a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene.
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...