Cele mai citite
 


Băsescu: În 2011 se trece pe o ajustare fină a numărului de salariaţi, MFP şi MAI trebuie să înceapă procesele de restructurare
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 14 dec /Agerpres/ - Preşedintele Traian Băsescu a menţionat, marţi, la Palatul Cotroceni, că în 2011 ar trebui să se treacă la o 'ajustare fină' a numărului de salariaţi din sectorul bugetar, acordându-se o mai mare atenţie sectoarelor care au nevoie de personal în plus, cum ar fi Sănătatea.
'Dacă în 2010 s-a făcut o ajustare destul de brută a numărului de salariaţi, în 2011, trebuie să se treacă pe ajustarea fină, adică dându-se mare atenţie sectoarelor care au nevoie de personal în plus, cum ar fi Sănătatea şi aici sunt soluţii. Şi sectoarelor care încă au rămas cu personal foarte mult, în raport cu ce au de făcut, şi aici mă refer la două ministere, care nu şi-au început încă procesele de restructurare: Ministerul de Finanţe şi Ministerul de Interne', a afirmat şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.
El a subliniat, în context, că sunt motive obiective pentru care încă nu s-au declanşat procesele de restructurare la MAI şi MFP.
Şeful statului a mai spus că cele două ministere trebuie să declanşeze din această lună procesele de restructurare, iar implementarea lor să aibă loc în primele două-trei luni ale anului 2011.
Preşedintele Băsescu a mai arătat că o caracteristică vizibilă a bugetului anului 2011 este 'prudenţa', adăugând că printr-o modernizarea a activităţii ANAF poate creşte eficienţa în colectarea veniturilor.
'Bugetul de stat al anului 2011 vizează continuarea procesului de consolidare fiscală. Vor continua politicile de reducere a cheltuielilor, fie că ne referim la cheltuieli sociale sau la cheltuieli cu forţa de muncă', a spus Băsescu.
El a apreciat că ar trebui ca bugetele de stat pe 2011 şi 2012 să fie orientate către eficienţă şi competitivitate.
'Aici, apelul meu la arcul guvernamental a fost: atenţie la priorităţi! Nu mai putem cheltui, în funcţie de interesul politic, să aibă fiecare primar câte ceva investiţii, câte o nouă investiţie şi aşa mai departe. Sper că anexele bugetului de stat fac direcţionări foarte precise în ceea ce priveşte cei de 6,5% privind investiţiile', a mai afirmat Băsescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: 1,68 milioane persoane muncesc la negru Bucureşti, 5 ian /Agerpres/ - Un număr de 4,4 milioane salariaţi sunt înregistraţi oficial pe piaţa muncii din România, iar 1,68 milioane de persoane muncesc la negru, a declarat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, preşedintele Traian Băsescu.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.
Traian Băsescu: Nu mai putem continua cu actualul Cod al muncii Bucureşti, 14 dec /Agerpres/ - Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, marţi, importanţa modificării Codului muncii, deoarece actualele prevederi fac ca piaţa muncii să fie inflexibilă.