Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu: Coplata asistenţei medicale, nerealizabilă
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Oradea, 04 iunie /Agerpres/ - Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi, la Oradea, că sistemul de coplată în asistenţa medicală este "o mare păcăleală, un mod pervers prin care se încearcă, brutal, să se finanţeze sănătatea din banii oamenilor",şi care nu se poate realiza în actualele condiţii.

"Toată această păcăleală care se numeşte coplată este o încercare a guvernului să bage mâna în buzunarul oamenilor, să-şi acopere lipsa de finanţare a sistemului de sănătate printr-un bir suplimentar pe care nu-l bagă în codul fiscal pentru că le este frică să spună că în acest fel creşte fiscalitatea", a spus Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

Pentru punerea ei în practică, este nevoie de mai multe condiţii, care nu sunt încă întrunite, între care un sistem informatic unitar, care să opereze în tot sistemul sanitar, de la cardul pacientului, la medicul primar, la ambulatoriu, farmacie, Casa de sănătate, finalizarea tuturor protocoalelor terapeutice, astfel încât să existe acelaşi mod de a privi un act medical oriunde în ţară, ca să se poată tarifa actele medicale.

El a amintit că anul 2009 este anul cu cel mai mic buget în Sănătate din anul 2004, când a fost tot de 3,4% din PIB.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu şi fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolaescu au participat, joi, la inaugurarea Spitalului din Aleşd, modernizat. AGERPRES/(Eugenia Paşca)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
BBC: Asistenţa medicală din România, pe punctul de a intra în colaps România cheltuieşte pentru asistenţa medicală mai puţin decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană şi, din cauza celei mai mari recesiuni, se preconizează chiar o reducere a cheltuielilor. Subfinanţarea cronică, precum şi plecarea cadrelor medicale în străinătate ar putea crea riscuri pentru pacienţi...
Corlăţean: Voi propune primului ministru ca România să acorde asistenţă medicală cetăţenilor ucraineni Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat sâmbătă că va propune în Guvern ca România să se implice în acordarea rapidă de asistenţă medicală de specialitate în spitalele româneşti cetăţenilor ucraineni răniţi, personal militar sau civil.
Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.