Cele mai citite
 


Clinica de Neurchirurgie din Târgu Mureş a ajuns la peste 2.000 de intervenţii chirurgicale anual
joi, 16 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Clinica de Neurchirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a ajuns la peste 2.000 de intervenţii chirurgicale anual, de la 350 câte avea în 1993, deşi are un număr de paturi mai mic.
'Numărul de paturi a scăzut în mod considerabil (...) În 1993, activitatea neurochirurgicală globală a secţiei, în aceeaşi infrastructură de număr de paturi şi în aceeaşi infrastructură de sală de operaţii însemna vreo 350 de intervenţii pe an. De peste trei ani vorbim de peste 2000 de operaţii mari de neurochirurgie. La nivelul sălii de operaţii, prin îmbunătăţirea circuitului pacienţilor, suntem la peste 1.000 de operaţii pe sală de operaţie, ceea ce înseamnă dublu decât standardul european', a declarat presei, miercuri, dr. Alexandru Lupşa, şeful Clinicii de Neurochirurgie din SCJU Târgu Mureş.

Lupşa a mai spus că medicul poată să îmbunătăţească starea pacientului, iar astfel s-a ajuns ca lista de aşteptare să nu fie mai lungă de o săptămână până la zece zile, în cazurile cele mai complexe.

Potrivit medicului, clinica are două săli de operaţii şi 53 de paturi unde vin aproximativ 3000 de pacienţi pe an şi a beneficiat de donaţii în valoare de 2 milioane de dolari în ultimii 20 de ani.

Din fonduri guvernamentale, Clinica de Neurochirurgie din SCJU Târgu Mureş a reuşit în acest an se fie complet reorganizată.

'Schimbarea este fundamentală. Aici discutăm de un proiect de refacere totală a infrastructurii organizaţionale, care trebuie să corespundă atât profilului activităţii, cât şi unor norme de civilizaţie. Îmbunătăţirea este adresată în special către pacient, îmbunătăţirea confortului, organizarea spaţiilor, recompartimentarea spaţiilor ca să se respecte un circuit complet pentru pacienţi', a precizat dr. Alexandru Lupşa.

Managerul SCJU Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu, a precizat, miercuri, că investiţia de la Clinica de Neurochirurgie este în valoare de peste 360.000 lei, în urma căreia s-a făcut o reparaţie capitală în această clinică, 'care nu a mai fost reparată de la începuturile spitalului'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În premieră europeană, la Secţia de Neurochirurgie a SCJU Târgu Mureş a fost testat un sistem de injectare de imagine Reprezentanţii Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, marţi, testarea cu succes în cazul a cinci intervenţii pe creier, în premieră europeană, a unei proceduri de injectare de imagini cu ajutorul unui sistem foarte performant, direct în microscopul...
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an, marţi fiind inaugurate cinci blocuri operatorii la clinicile Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Ginecologie, după reabilitare.
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit al cincilea transplant cardiac de la începutul anului O echipă de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, condusă de dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, a realizat, duminică, al cincilea transplant cardiac din acest an, salvând viaţa unui tânăr în vârstă de 18 ani din Vaslui, care...