Cele mai citite
 


Eveniment caritabil pentru Secţia de Oncologie a Spitalului 'Marie Curie'
joi, 16 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oana Pellea, Oana Sârbu, Victor Rebengiuc şi Adrian Despot le-au citit miercuri poveşti copiilor în cadrul evenimentului caritabil 'Ţine poveştile copilăriei departe de spital', care are ca scop strângerea de fonduri pentru dotarea şi utilarea Secţiei de Oncologie de la Spitalul 'Marie Curie' din Bucureşti.
Totodată, dr. Cristian Scurtu, şeful Secţiei de onco-pediatrie de la Spitalul 'Marie Curie' a vorbit despre dificultăţile sistemului medical românesc în tratarea cancerului la copii.

Evenimentul desfăşurat în cadrul proiectului 'Paşii către viaţă' este derulat de organizaţia nonprofit Beneva şi se compune dintr-o serie de evenimente cultural-urbane desfăşurate în spaţii neconvenţionale susţinute de studenţi la facultăţile de arte, arhitectură, design, teatru, sociologie, tineri regizori, muzicieni, poeţi şi fotografi.

Manifestările artistice vin în întâmpinarea celor care nu au timp să treacă prin galeriile de artă, ele întâmplându-se adesea în stradă, totul pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul 'Marie Curie'.

Misiunea proiectului, după cum susţine coordonatorul Iulian Văcărean, este de a strânge o parte din suma rămasă până la plafonul de 20.000 de euro propus, sumă necesară dotării unei camere sterile de terapie intensivă cu filtre de aer şi aparatură, cameră care va scădea riscurile unei infecţii letale a copiilor care urmează un tratament de chimioterapie.

'Este un eveniment prin care ne propunem să le oferim zâmbete copiilor şi să tragem un semnal de alarmă cu privire la realităţile cu care aceştia se confruntă zilnic în camerele de spital. Cu cel mai mic gest, oricare dintre noi poate produce bucurii mari şi împreună putem ţine poveştile copilăriei departe de spital', a spus Văcărean.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc şi concertul caritabil 'Muzică pentru viaţă', în care vor cânta Viţa de Vie, Şuie Paparude, Les Elephant Bizzares şi Gojira, în Club Kulturhaus.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Medic "Marie Curie": Un copil e la Terapie Intensivă, alţi şase sunt internaţi pe secţia de Nefrologie Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminică dimineaţa că pe secţia Nefrologie a spitalului sunt internaţi şase copii, iar un altul se află la Terapie Intensivă.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Maraton pentru strângere de fonduri destinate Spitalului de copii 'Marie Curie' Atletul Andrei Gligor, care s-a pregătit pentru participarea la "Sahara Marathon", va parcurge, sâmbătă, cei 42 de kilometri ai cursei finale pe o bandă de alergare, pe şantierul viitoarei secţii de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul "Marie Curie", cu scopul de strânge fonduri pentru achiziţionarea...
Aproape 160 de studenţi au făcut practică la Spitalul 'Marie Curie' prin fonduri UE Un număr de 158 de studenţi au participat la stagii de practică în ortopedie şi traumatologie pediatrică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", printr-un proiect de circa 2,14 milioane de lei, cofinanţat din Fondul Social European, ce a vizat creşterea ocupabilităţii elevilor din sistemul...