Cele mai citite
 


Bolnavii cronici înregistrează sincope în asigurarea tratamentului
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Un număr de 1.000 de pacienţi cu HIV/SIDA, peste 200 de persoane cu afecţiuni oncologice şi aproximativ 300 de pacienţi cu hepatită B şi C au întrerupt tratamentul pentru că nu au găsit medicaţia, au anunţat miercuri, în conferinţă de presă, reprezentanţii Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC).
Aceştia mai spun că pe listele de aşteptare de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate se află înscrişi pentru tratament peste 7.000 de pacienţi pentru hepatită B şi C, peste 3.000 pentru oncologie.
Preşedintele Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Cristian Roşu, a subliniat că exportul paralel a făcut ca pacienţii să rămână fără medicamente. În cazul HIV/SIDA, produsul Stocrin care se găsea în România la un preţ mai mic, este comercializat de distribuitori în Norvegia şi Suedia pentru că primesc banii pe loc şi nu la 300 de zile, asta în detrimentul pacienţilor români. Preşedintele UNOPA a precizat că sunt judeţe precum Iaşi, Constanţa, Argeş, Dolj, Prahova, în care pacienţii nu mai au asigurat tratamentul.
'Acelaşi lucru se întâmplă şi în oncologie, a spus Cezar Irimia, precizând că 'cei de la Ministerul Sănătăţii nu au o strategie şi o evaluare clară a pacientului. Lipsa unei strategii duce la astfel de situaţii. Pacienţii oncologici care au nevoie de molecule noi nu le găsesc, este cazul Glivecului', a exemplificat Irimia.
Dr. Simona Erşcoiu, şefa Secţiei Casa Andreea adulţi de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ' Victor Babeş', a spus că totdeauna au fost întreruperi în asigurarea tratamentului celor afectaţi cu HIV/SIDA, dar ca anul acesta nu a fost niciodată.
Continuitatea tratamentului este extrem de importantă, orice întrerupere poate duce la anularea a ceea ce s-a obţinut până în acel moment susţine medicul.
'Numărul pacienţilor a mai crescut, iar cei care au mai multe scheme de tratament au nevoie de molecule noi, care sunt mai scumpe', a detaliat dr. Erşcoiu.
Medicul spune că asigurarea continuităţii tratamentului este foarte importantă pentru supravieţuirea şi creşterea calităţii vieţii bolnavului.
'În secţia noastră sunt 700 de pacienţi, 450 sunt cu terapii Antiretrovirale, cu câte 2-3 sau chiar mai multe scheme. Un procent de 67% au virusul aproape nedetectabil. Orice întrerupere de terapie nu este de dorit', a spus dr. Simona Erşcoiu.
Cezar Irimia consideră că afirmaţiile ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, referitoare la bugetul pe anul viitor sunt nerealiste.
În legătură cu introducerea cardului pentru sănătate, preşedintele COPAC spune că acesta nu va rezolva problemele din sistem şi softul nu este implementat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC: Noul sistem de compensare condamnă la moarte pacienţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) susţine că intenţia manifestată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de modificare a sistemului de compensare a medicamentelor condamnă la moarte pacienţii, se arată într-un comunicat remis presei.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Coaliţia "Votez pentru Sănătate": Aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii Aproape jumătate dintre români (43%) nu au încredere în Ministerul Sănătăţii, 33% în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 31% în spitale, relevă un studiu prezentat marţi la lansarea Campaniei "Votez pentru Sănătate", care a evidenţiat percepţiile şi aşteptările românilor cu privire la sistemul...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
CNAS va derula un subprogram de radioterapie în cadrul Programului naţional de oncologie Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va derula un subprogram de radioterapie, parte integrantă a Programului naţional de oncologie, a anunţat marţi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Cristian Buşoi: Nu mai există liste de aşteptare pe oncologie sau pentru tratamentul hepatitei B şi C Bolnavii cu diferite afecţiuni oncologice nu mai sunt nevoiţi să-şi aştepte tratamentul pe diverse liste, deoarece toate solicitările au putut fi onorate, o situaţie similară fiind consemnată şi în cazul persoanelor suferinde de hepatită B şi C, a declarat vineri, la Deva, preşedintele Casei Naţionale...