Cele mai citite
 


Pastilă împotriva efectului de 'jet lag'
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

 Persoanele care călătoresc mult cu avionul şi au probleme de adaptare la somn din cauza schimbării fusurilor orare ar putea beneficia în curând de o nouă pastilă care poate îndepărta acest efect de jet lag, conform publicaţiei britanice Daily Mail.

Această pastilă este bazată pe un compus chimic nou descoperit, de sinteză naturală, care are efectul încetinirii ceasului biologic, permiţându-i unei persoane care călătoreşte mult să se obişnuiască mai bine cu noile fusuri orare.

Substanţa botezată 'longdaysin' - deschide calea pentru o serie de noi medicamente care pot trata afecţiuni severe ale somnului, problemele legate de efectul de jet lag şi cele legate de munca în program de noapte.

Ceasul biologic funcţionează conform unui ciclu de 24 de ore şi este resetat în fiecare zi odată cu trezirea de dimineaţă şi răsăritul Soarelui. Acest ceas biologic este controlat de melatonină, hormon ce este eliberat în organism când se întunecă afară. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În diabet este implicată şi reglarea ceasului biologic Tulburările de somn cresc riscul dezvoltării unui diabet: s-a stabilit că o genă care joacă un rol esenţial în reglarea ceasului biologic este implicată în forma cel mai des întâlnită a bolii, arată un studiu franco-britanic, citat de Le Point.
O pastilă non-hormonală le-ar putea asigura femeilor contracepţia fără efecte secundare Cercetătorii au făcut o descoperire care creează posibilitatea obţinerii unei pastile contraceptive care nu este bazată pe hormoni, informează ziarul britanic Daily Mail.
Melatonina si beneficiile ei Ce este melatonina Melatonina este un hormon produs in principal de glanda pineala. Melatonina este derivata din serotonina (“hormonul fericirii”), iar la randul ei serotonina este derivata din triptofan , un aminoacid esential. Sursele naturale cele mai importante de triptofan sunt: bananele...
O singură noapte fără somn poate afecta serios genele legate de ritmul circadian al organismului Genele care controlează ceasul biologic celular sunt afectate chiar şi după trecerea unei singure nopţi fără somn, ceea ce poate duce la declanşarea unor boli grave, conform unui studiu realizat de cercetători suedezi de la Universitatea Uppsala şi de la Institutul Karolinska, ce este publicat în ultimul...
Munca în schimburi alternante – aspecte sociale şi medicale Munca în schimburi alternante (MSA) reprezintă o modalitate de organizare în timp a activităţilor profesionale a muncitorilor sau a echipelor de muncitori.
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...