Cele mai citite
 


Dan Mircea Popescu (PSD): România este ultima din UE la cheltuieli sociale, cu 12% din PIB
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - România alocă 12% din PIB pentru cheltuielile sociale în timp ce media europeană este de 31,9%, fapt care ne clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE), a declarat, miercuri, în cadrul lucrărilor comune ale Comisiilor de Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, deputatul PSD, Dan Mircea Popescu.
'Cu numai 12% din PIB alocat domeniului social, România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană. Se taie cheltuielile sociale pe ideea că statul român nu produce nimic. De ce se merge pe reducerea cheltuielilor publice, a cheltuielilor sociale şi România alocă doar 12% pentru cheltuielile sociale în timp ce media europeană este de 31,9%', a afirmat Popescu.
Potrivit reprezentantului PSD, actualul proiecte de buget pentru anul 2011 trebuie văzut din punct de vedere al priorităţilor Guvernului faţă de resursele deţinute.
'Nu ne interesează atât de mult cifrele. Ele sunt aproape cunoscute. Important pentru noi este să cunoaştem filosofia bugetului. Care sunt priorităţile Guvernului pe 2011 şi dacă există concordanţă între priorităţile declarate şi resursele alocate', a atenţionat social democratul.
Miercuri, Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat s-au întâlnit pentru a aviza proiectul de Lege a bugetului de stat şi proiectul de buget pentru asigurările sociale de stat în anul 2011.
La proiectul de Lege al bugetului de stat pe anul 2011 au fost anexate 24 de amendamente în timp ce la proiectul de Lege al bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2011 se regăsesc 19 amendamente. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Nini Săpunaru:România este singura ţară europeană care poate cultiva cu succes soia modificata genetic România este singura ţară din Uniunea Europeană care poate cultiva cu succes soia modificată genetic, iar această cultură ar putea contribui cu 1 - 1,5 miliarde de euro la PIB-ul ţării, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.