Cele mai citite
 


A treia ediţie a Galei de Crăciun Temerarii
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Adolescenţii care au finalizat tratamentul împotriva cancerului se reunesc în perioada 15-18 decembrie, la Hotelul Radisson Blu din Bucureşti, pentru a celebra Crăciunul, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Asociaţia Little People.
La acest eveniment vor participa peste 100 de adolescenţi care au învins cancerul, cu vârste cuprinse între 14-24 ani din peste 50 de localităţi.
Pe parcursul celor 3 zile pe care le vor petrece în Bucureşti, tinerii vor participa la activităţi culturale şi recreative, iar cel mai important moment îl va constitui seara Galei, o seară magică plină de surprize, muzică şi cadouri.
La eveniment participă cercetătoarea care a creat un sensor ce poate depista cancerul, Raluca Van Staden, reprezentanţi ai Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, personalităţi autohtone, colaboratori şi susţinători.
Medicii oncologi vor fi, de asemenea, alături de aceşti tineri, arătându-şi aprecierea şi sprijinul pentru foştii pacienţi.
Gala reprezintă cea de-a doua întâlnire la nivel naţional din acest an pentru membrii Clubului Temerarii, un eveniment ce marchează reuşitele lor.
Vor fi prezentate succesele anului 2010, în special cea mai remarcabilă campanie creată de Temerarii, campania Poţi Şi Tu! prin intermediul căreia a fost posibilă realizarea celui mai preţios proiect cu care Clubul Temerarii se poate mândri, crearea în premieră a unei camere de joacă şi terapie în Spitalul ''Sfânta Maria'' din Iaşi.
Pentru prima dată în România, un grup de adolescenţi care au învins cancerul a fost împuternicit să decidă cum vor fi cheltuite fondurile obţinute în urma unei campanii de conştientizare împotriva cancerului la copil.
Asigurarea de servicii de suport psiho-social pentru copii şi tinerii adulţi care sunt trataţi de cancer reprezintă o prioritate pentru Asociaţia Little People România încă din anul 1996.
În prezent, Asociaţia desfăşoară programe de asistenţă oncologică în fiecare zi, de luni până duminică, în toate secţiile onco-pediatrice principale din ţară: în Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi (începând cu data de 1 noiembrie).
Organizaţia Little People are cea mai amplă rază de acţiune în rândul copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer, dat fiind faptul că orice copil diagnosticat cu această boală va trebui să fie prezent la una dintre aceste instituţii regionale la un anumit moment în cursul acestei maladii.
''Temerarii'' asigură susţinere reciprocă şi facilitează reintegrarea reuşită a pacienţilor în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament.
Clubul Temerarii are în momentul de faţă 203 membri din 55 de localităţi diferite de pe teritoriul României, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenţilor şi al tinerilor adulţi şi totodată cea mai mare comunitate de acest gen din Europa Centrala şi de Est. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăţări galbene, simbol al unei campanii pentru susţinerea copiilor bolnavi de cancer Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Asociaţia Little People România a lansat brăţări galbene cu inscripţia 'TEMERARII ştiu că se poate - Poţi şi Tu!', în cadrul unei campanii desfăşurate de clubul Temerarii, din care fac parte tineri care au învins cancerul.
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...
Covasna: Maraton contra cancerului pe traseul Sfântu Gheorghe - Bucureşti Doi tineri din Cluj, Iulian Novac şi Marian Gabriel, vor porni într-o cursă de 700 de kilometri pe traseul Sfântu Gheorghe-Bucureşti pentru a strânge fonduri în beneficiul persoanelor bolnave de cancer.
Salvaţi Copiii România lansează un nou proiect, în beneficiul copiilor cu tulburări de sănătate mintală Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează proiectul Servicii integrate pentru copiii cu probleme de sănătate mintală, copiii victime ale violenţei domestice și familiile acestora. Scopul demersului este formarea de personal specializat care să ofere sprijin și să asigure cea mai bună...
Campania privind cancerul de intestin gros, continuată în luna martie de FABC şi LRC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de cancer din România şi Liga Română de cancer vor continua în luna martie (Luna Internaţională de Luptă Împotriva cancerului Intestinului Gros), pentru al treilea an consecutiv, seria de acţiuni menite să atragă atenţia opiniei publice cu privire la cancerul de intestin...