Cele mai citite
 


Botiş: Românii ar putea recupera 25% în 2011, dar în prima fază salariile cresc cu 15 procente
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Salariile românilor vor creşte în primă fază cu 15% de la 1 ianuarie 2011, iar în decursul anului viitor în urma unei corecţii bugetare acesta ar putea depăşi diminuarea de 25%, a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei comune a Comisiilor de Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, Ioan Botiş, ministrul Muncii.
'În mod normal trebuia să avem o diminuare de 25% până la 31 decembrie 2010 după care să revenim pe o anumită creştere. Economia României atât poate spune astăzi că poate. Avem o anvelopă bugetară de 39 de miliarde (n.r. lei). În acea anvelopa noi trebuie să ne mişcăm, şi această creştere şi-o permite astăzi România, de 15%. Fundamentarea a pornit de la această realitate, faptul că ne permitem să creştem (n.r salariile) cu 15%, în ideea în care anul viitor venim cu o nouă corecţie şi putem să recuperăm mai mult faţă de cele 25 de procente pierdute iniţial', a spus Botiş.
Miercuri, Comisiile reunite de Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat s-au întâlnit pentru a aviza proiectul de Lege a bugetului de stat şi proiectul de buget pentru asigurările sociale de stat în anul 2011.
La proiectul de Lege al bugetului de stat pe anul 2011 au fost anexate 24 de amendamente în timp ce la proiectul de Lege al bugetului asigurărilor se regăsesc 19 amendamente. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii şi senatorii din Comisiile de muncă şi sănătate au avizat favorabil proiectul legii bugetului de stat pe 2011 Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul legii bugetului de stat pentru 2011 cu 21 de voturi pentru şi 10 împotrivă.
Dan Mircea Popescu (PSD): România este ultima din UE la cheltuieli sociale, cu 12% din PIB Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - România alocă 12% din PIB pentru cheltuielile sociale în timp ce media europeană este de 31,9%, fapt care ne clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE), a declarat, miercuri, în cadrul lucrărilor comune ale Comisiilor de Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor şi...
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Producători de ţigarete:20.000 de locuri de muncă ar putea dispărea, prin proiectul de amendare a legii referitoare la combaterea fumatului Proiectul de amendare a legii referitoare la combaterea efectelor fumatului poate duce la pierderea a 20.000 locuri de muncă prin efecte în lanţ asupra zonei de aprovizionare şi distribuţie şi ar putea înjumătăţi cifra de afaceri pentru aproape 50% din punctele de vânzare care comercializează ţigarete...
Salariile mici şi condiţiile de muncă din spitale au provocat o hemoragie a medicilor români către UE /reportaj RTBF/ Pentru medicii români este foarte greu să-şi facă meseria, în spitalele din România echipamentele medicale fiind vechi ori chiar inexistente, personalul insuficient şi salariile mici, astfel că mulţi dintre ei sunt tentaţi să plece în ţări din nordul Europei, unde condiţiile de muncă sunt mult mai atractive...