Cele mai citite
 


Festivalul Brazilor de Crăciun organizat de Salvaţi Copiii se desfăşoară până pe 31 decembrie
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment caritabil aflat la a zecea ediţie, continuă anul acesta până pe 31 decembrie, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei 'Salvaţi Copiii' transmis, miercuri, AGERPRES.
Cei care vor să se alăture demersului Salvaţi Copiii pentru sprijinirea accesului la educaţie al copiilor provenind din medii defavorizate, o pot face în perioada 13-31 decembrie 2010, donând 2 euro prin SMS, la numărul 890, oferit gratuit de Vodafone, Orange şi Cosmote.
'Suma de 2 euro poate părea nesemnificativă în sprijinirea acestor copii, însa orice ajutor este binevenit. Dacă pentru noi 2 euro înseamnă foarte puţin, pentru un copil înseamnă mult: 2 euro pot însemna câteva caiete în plus sau masa lui într-o zi. Prin donarea acestor bani către Salvaţi Copiii le putem da o altă valoare, aceea a carităţii şi compasiunii', a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, citată în comunicat.
Designerii români au creat 19 brazi pentru Festivalul Brazilor de Crăciun care au fost licitaţi împreună cu cei creaţi de copiii de la Mark Twain International School, Şcoala Europeană şi Salvaţi Copiii România în cadrul Galei care a avut loc pe 9 decembrie la Palatul Parlamentului.
Fondurile colectate la Festivalul Brazilor de Crăciun s-au ridicat la 274.490 euro şi vor asigura un suport necesar pentru programele de educaţie preşcolară, prevenire a abandonului şi reintegrare şcolară a copiilor care trăiesc în medii sociale vulnerabile din 39 de judeţe ale ţării.
Fondurilor colectate în cadrul Galei li se adaugă cele obţinute din licitarea brazilor realizaţi de 10 bloggeri, precum şi cele strânse din fiecare sumă de 2 euro donată prin SMS.
În anul 2010, asistenţii sociali ai Salvaţi Copiii România au identificat 7.953 de copii aflaţi în situaţie de risc, luând decizia de a-i include în programele de integrare/reintegrare şcolară.
Organizaţia Salvaţi Copiii România promovează de 20 ani drepturile copilului, în acord cu principiile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. În această perioadă, 500.000 de copii au fost incluşi în programe educative, de protecţie şi asistenţă medico-socială, de stimulare a participării lor în acţiuni de promovare şi recunoaştere a drepturilor lor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste o mie de femei vor beneficia gratuit de educaţie perinatală Peste o mie de femei din Bucureşti şi din alte şapte oraşe vor beneficia începând din această toamnă gratuit, timp de şase luni, de cursuri şi suport în ceea ce priveşte sarcina şi îngrijirea copilului din partea Educatorilor Perinatali SAMAS.
Salvaţi Copiii România a donat două incubatoare maternităţii Cantacuzino Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat două incubatoare performante din Japonia maternităţii Cantacuzino din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.
Ventilator de suport respirator pentru copii prematuri, donat de Salvaţi Copiii maternităţii Spitalului Ioan Cantacuzino Un ventilator de suport respirator, indispensabil supravieţuirii copiilor născuţi prematur, în valoare de 27.000 de euro, a fost donat de Organizaţia Salvaţi Copiii, miercuri, secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic "Dr. Ioan Cantacuzino" din Bucureşti.
Salvați Copiii România prezintă rezultatele programului Centre Educaționale Integrate pentru Grupuri Vulnerabile Pe parcursul a 18 luni, peste 1020 de copii din medii defavorizate au beneficiat de servicii sociale, juridice și educaționale, în cadrul programului Centre Educaționale Integrate pentru Grupuri Vulnerabile, dezvoltat de Salvați Copiii România.
Salvaţi Copiii cere Guvernului alocarea a minim 6% din PIB pentru Educaţie Organizaţia Salvaţi Copiii a cerut luni Guvernului alocarea a minim 6% din PIB pentru Educaţie şi creşterea bugetului alocat asigurării dreptului la sănătate pentru toţi copiii.