Cele mai citite
 


Covasna: Peste 3.000 de consultatii gratuite oferite de o asociaţie medicală din Sfântu Gheorghe
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 15 dec /Agerpres/ - Asociaţia 'Împreună pentru sănătatea ta' din municipiul Sfântu Gheorghe a oferit peste 3.000 de consultaţii medicale gratuite în ultimii doi ani.
Preşedintele asociaţiei, Aurelia Ştefan Mereuţă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că aceste consultaţii au fost asigurate de medici specializaţi în cardiologie, dermatologie, ginecologie, psihiatrie, neurologie pediatrică şi ORL, iar de acestea au beneficiat atât pacienţi din judeţul Covasna, cât şi din afara acestuia.
'Am avut peste 3.000 de consultaţii gratuite în cei doi ani de activitate, iar cel mai important lucru e că am reuşit să salvăm vieţi. Datorită acestor consultaţii au fost depistate 153 de persoane cu cancer de piele sau cu leziuni precanceroase', a declarat Aurelia Ştefan Mereuţă
De asemenea, în cadrul programului de screening al dezvoltării neuro-psiho-motorii la copii, demarat recent, au fost consultaţi 25 de pacienţi, putându-se pune astfel un diagnostic precoce sau interveni terapeutic în cazuri de paralizii cerebrale, tulburări de învăţare, întârzieri în dezvoltarea limbajului, epilepsie sau sindrom Down.
Aurelia Ştefan Mereuţă a declarat că programul de consultaţii gratuite va continua şi anul viitor, iar gama acestora va fi extinsă.
'Împreună pentru sănătatea ta' este o asociaţie non-profit care funcţionează pe lângă o clinică privată din Sfântu Gheorghe. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Medici din Ungaria oferă consultaţii gratuite locuitorilor comunei Breţcu Mai mulţi medici din Ungaria vor oferi, săptămâna viitoare, consultaţii medicale gratuite locuitorilor comunei Breţcu, în baza unei colaborări între judeţele Covasna şi Bács-Kiskun.
Covasna: Consultaţii gratuite oferite de Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe 'dr. Fogolyan Kristof' va oferi săptămâna aceasta o serie de consultaţii gratuite în cadrul unei campanii prilejuite de Ziua Mondială a Sănătăţii.
Covasna: Spitalul Judeţean relochează temporar cabinetele Policlinicii din cauza lucrărilor de reabilitare a clădirii Şase cabinete de specialitate ale Policlinicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au fost relocate începând din această săptămână pentru a putea fi continuate lucrările de reabilitare a clădirii principale.
Vaslui: Consultaţii gratuite pentru cetăţenii din comunităţile sărace Cetăţenii din oraşele Murgeni şi Negreşti şi din comuna vasluiană Băceşti vor beneficia în perioada următoare de consultaţii medicale gratuite, organizate de reprezentanţii Asociaţiei 'Medici fără frontiere', în cadrul unui program intitulat 'Actul medical - aproape de cei dragi'.
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest.