Cele mai citite
 


Londra a validat cazurile de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 din România
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a primit ieri, 29 mai 2009, la orele 20.30, din partea Laboratorului European din Londra, validarea oficială a rezultatelor pozitive obţinute în urma testelor de laborator efectuate de Institutul Naţional Cantacuzino, în cazul pacienţilor din România - se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis sâmbătă Agerpres.

Pacienţii aflaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, rămân în continuare internaţi sub supraveghere medicală şi terapie cu antivirale. Evoluţia lor este favorabilă.

Investigaţiile epidemiologice arată că toţi cei 22 de contacţi identificaţi nu au fost infectaţi.

Pentru evitarea confuziilor, specialiştii din Comitetul de Coordonare al Ministerului Sănătăţii subliniază că noul virus gripal A/H1N1 este unul strict uman, cu transmitere exclusiv inter-umană.

În Europa se înregistrează 480 de cazuri. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 24 de noi cazuri, iar Estonia şi Ungaria au comunicat primul caz (cazul 0). AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tehnologie performantă pentru un diagnostic în 8-10 ore Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. dr. Matei Balş' va putea diagnostica pacienţii, începând din martie anul viitor, în 8-10 ore.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Arad: Un al doilea bolnav infectat cu virusul AH1N1 a decedat la SCJU Un al doilea bolnav infectat cu virusul AH1N1 a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, duminică seară, după ce s-a aflat internat timp de o săptămână într-o rezervă a secţiei Anestezie, Terapie Intensivă a spitalului, informează dr Adrian Wiener, purtător de cuvânt al SCJU Arad.
Mureş: O femeie decedată la scurt timp după naştere avea virusul AH1N1 Şeful Institutului de Medicină Legală din Târgu Mureş, dr. Hecser Laszlo, a declarat vineri că rezultatul de la Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului gripei noi la femeia care a decedat imediat după naştere, în urmă cu 10 zile, la Clinica de Obstetrică-Ginecologie din Târgu Mureş.
Iaşi: Analizele au confirmat îmbolnăvirea cu virusul AH1N1 în cazul unei persoane decedate în spital Managerul Spitalului de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva', din Iaşi, a anunţat, marţi, că a fost confirmată prezenţa virusului AH1N1 la un bărbat care a decedat în cursul zilei de duminică.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...