Cele mai citite
 


Vaslui: Însoţitorii persoanelor cu handicap au primit doar o parte din restanţele salariale
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 15 dec /Agerpres/ - Peste 50 de primării din cele 86 din judeţul Vaslui care aveau restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap au achitat doar 70 la sută din datorii, urmând ca restul banilor să fie viraţi către beneficiari cel mai probabil în cursul anului viitor.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, bugetele locale nu dispun la ora actuală de fonduri pentru a achita în totalitate restanţele.
'S-au primit nişte bani de la guvern, dar nu suficienţi şi, din această cauză, nu se pot plăti salariile la zi pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. A fost alocat doar 70 la sută din necesar', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.
În judeţul Vaslui, în decursul anului 2010, majoritatea primăriilor au adunat restanţe la plata salariilor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap între trei şi opt luni.
În judeţul Vaslui, sunt înregistraţi peste 2.500 de asistenţi personali şi însoţitori ai persoanelor cu handicap, iar un asistent personal al unei persoane cu handicap primeşte în medie pe lună un salariu net de aproximativ 460 de lei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap Cele 86 de primării din judeţul Vaslui au restanţe salariale cuprinse între 3 şi 6 luni faţă de cei peste două mii de însoţitori ai persoanelor cu handicap din judeţ.
Vaslui: Primăriile nu mai au bani pentru plata celor aproximativ 2.500 de asistenţi personali Vaslui, 18 oct /Agerpres/ - Conducerea Consiliului Judeţean Vaslui a anunţat luni că nicio primărie din judeţ nu mai are bani, pentru perioada următoare, pentru plata salariilor la cei aproximativ 2.500 de însoţitori ai persoanelor cu handicap.
Vaslui: Protestul asistenţilor maternali s-a încheiat Protestul spontan declanşat marţi de aproximativ 50 de asistenţi maternali din judeţul Vaslui s-a încheiat după aproximativ două ore.
Primăria Târgu Mureş alocă fonduri pentru redeschiderea centrului pentru copiii cu handicap sever Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, şi preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Alpha Transilvană, dr. Alexandru Lupşa, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va aloca fonduri pentru redeschiderea Centrului 'Perseverenţa' pentru copiii cu handicap sever şi multiplu...
Vaslui: Avocaţii şi notarii au datorii la bugetul de sănătate Aproape 60 de avocaţi şi notari din Vaslui figurează în prezent cu restanţe de peste 210.000 de lei la bugetul de sănătate, în unele cazuri restanţele având o vechime de cinci ani.
Vaslui: Spitalele din judeţ au datorii de câteva miliarde de lei Spitalele din judeţul Vaslui au în prezent datorii de aproximativ 10 miliarde de lei, restanţe pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să le plătească înainte ca unităţile sanitare să treacă în administrarea autorităţilor locale.