Cele mai citite
 


Campanie împotriva exceselor alimentare
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Campania ''Vin Sărbătorile, nu Sfârşitul Lumii! Stop exceselor alimentare!'' a fost lansată, miercuri, de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, cu scopul de a atrage atenţia asupra efectelor nocive pe care le are această perioadă de supra-alimentare asupra organismului uman.
Conform unui studiu, 43% din românii din mediul urban au obiceiuri alimentare nesănătoase şi nu respectă orarul meselor. Principala problemă este faptul că alimentele sunt selectate în principal după gust, fără a se ţine cont de valorile nutritive.
În perioada sărbătorilor de iarnă, românii au obiceiul de a consuma cantităţi uriaşe de mâncare şi, în special, preparate din carne de porc. Şi cum alcoolul nu poate lipsi într-o zi de sărbătoare de la masă, se fac abuzuri şi în acest sens, ceea ce duce la probleme digestive, hipertensiune, iar pe termen lung, la boli de inimă şi diabet.
Potrivit profesorului Mencinicopschi, masa îmbelşugată înseamnă digestie îngreunată. Aproape toate felurile tradiţionale de mâncare sunt preparate din ingrediente incompatibile, din îmbinarea cărora rezultă alimente greu de digerat, hipercalorigene, care stropite generos cu alcool pot trimite de urgenţă la spital, atrage atenţia specialistul.
Consumul excesiv de alcool este destul de frecvent în această perioadă a anului, după cum o dovedesc statisticile medicale făcute publice în anii precedenţi. Consumul moderat de alcool nu este periculos, problemele apar atunci când se depăşeşte limita.
Pentru a evita problemele gastrice din perioada aceasta, când toţi mâncăm ceva mai mult şi mai gras, sunt necesare anumite măsuri de precauţie, respectiv să mâncăm sănătos, să reducem tutunul, să consumăm multe citrice şi odihnă suficientă.
Pentru a petrece sărbatori liniştite şi fără probleme de sănătate, prof. dr. Mencinicopschi oferă mai multe informaţii pe site-ul său - www.doctormenci.ro - unde urmează să fie postate şi o serie de articole informative cu sfaturi esenţiale pentru a 'supravieţui' sărbătorilor.
Potrivit prof. Mencinicopschi, scopul este de a educa poporul român şi de a oferi informaţii cruciale pentru această perioadă a anului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii recomandă cumpătare în alimentaţie de sărbători Medicii recomandă evitarea consumului excesiv de alimente şi de alcool în noaptea de Revelion, dar şi în zilele Anului Nou, precum şi multă mişcare în aer liber, pentru a preveni riscul de îmbolnăviri.
Medicii diabetologi descurajează abuzul de alimente grase în perioada sărbătorilor de iarnă - „Sănătatea se cunoaște de dimineață!” Numărul persoanelor afectate de diabetul zaharat de tip 2 este în creştere la nivel mondial. Potrivit ultimelor statistici ale Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF – International Diabetes Federation), aproximativ 400 de milioane persoane trăiesc cu diabet zaharat, iar peste 90% dintre...
Medicii recomandă moderaţie în alimentaţie de sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă, medicii recomandă evitarea consumului excesiv de alimente şi de alcool, dar şi multă mişcare în aer liber, pentru a preveni riscul de îmbolnăviri, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Campanie de promovare a mâncării sănătoase A mânca nu este ceva simplu, dimpotrivă, este un act responsabil, care trebuie învăţat şi aplicat în mod corect de fiecare dată când ne aşezăm la masă, spun specialiştii.
Provocări în domeniul sănătăţii descoperite în urma campaniei de informare şi de screening cardiovascular derulată în Sebiş, jud. Arad Consiliul Judeţean Arad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, împreună cu membrii Comisiei Consultative (din care fac parte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Patronatul Medicilor de Familie Arad...
Ghidul Sarbatorilor Sanatoase, dar la fel de gustoase Romanii mananca in perioada Craciunului si a Anului Nou aproximativ 1 milion de porci si peste 7,3 milioane de cozonaci, asa cum arata studiile asociatiilor producatorilor si a Protectiei Consumatorilor. Excesul de mancare face ca in fiecare an mii de romani sa cheme ambulanta in toiul sarbatorilor...