Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.300 persoane diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 2.300 de bistriţeni, dintre care circa două treimi sunt copii, au fost diagnosticaţi în ultima săptămână cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor afişate joi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Dintre pacienţi, 2.098 suferă de infecţii ale aparatului respirator superior, 19 dintre aceştia ajungând pe patul de spital. Cele mai multe cazuri, aproape 1.360, au fost semnalate în rândul copiilor între 0 şi 14 ani, dintre aceştia 14 fiind internaţi.

Alţi 174 de bistriţeni s-au îmbolnăvit de pneumonie, 29 necesitând spitalizarea. În această situaţie se află 45 de copii cu vârste până la patru ani, dintre care 13 au fost internaţi şi 45 de adulţi cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 de ani, din rândul cărora au fost spitalizate nouă persoane.
Potrivit DSP Bistriţa-Năsăud, în judeţ nu a fost raportat până în prezent niciun caz de gripă sau de deces ca urmare a virozelor contactate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 1.700 de bistriţeni cu viroze în prima săptămână a anului Aproape 1.700 de bistriţeni s-au prezentat la medic în prima săptămână a acestui an cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, 63 dintre aceştia fiind internaţi în spital.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Peste zece cazuri de gripă, semnalate într-o singură săptămână în judeţ Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au raportat, în intervalul 28 martie - 3 aprilie, un număr de 12 cazuri de gripă, dintre care opt la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 ani, două la copii cu vârsta între 5 şi 14 ani, iar restul la persoane de peste 50 ani, potrivit datelor afişate...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30% dintre bistriţenii diagnosticaţi cu pneumonie, internaţi în spital Aproape 30% dintre bistriţenii care au fost diagnosticaţi cu pneumonie în intervalul 28 decembrie - 3 ianuarie au avut nevoie de tratament spitalicesc, potrivit datelor postate vineri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai afectaţi fiind copiii şi vârstnicii.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30 de bebeluşi internţi în spital cu pneumonie şi viroze în numai o săptămână Un număr de 27 de bebeluşi din Bistriţa-Năsăud, cu vârsta de până la un an, au ajuns în spital săptămâna trecută, 19 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu pneumonie, iar alţi opt cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate...