Cele mai citite
 


MS continuă programul "Stop Fumat"
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Săptămâna trecută s-a desfăşurat Congresul Societăţii Toracice Americane, una din cele mai active societăţi profesionale în combaterea tutunului. Cu această ocazie au fost date publicităţii mai multe studii care demonstrează încă o dată impactul nimicitor al fumatului în timpul sarcinii asupra fătului. La noi în ţară femeile gravide renunţă greu la acest viciu.

De la 1 iulie 2009, toate pachetele de tutun - deci nu numai ţigaretele - trebuie să fie inscripţionate cu avertismente combinate. La această dată expiră perioada de "graţie" acordată pentru epuizarea stocurilor.

Întrucât o parte dintre fumători nu poate renunţa la tutun datorită acuzelor severe de sevraj de nicotină, Ministerul Sănătăţii vine în sprijinul lor prin continuarea programului "Stop Fumat" prin care se asigură gratuit consilierea şi tratamentul recomandat de OMS pentru renunţarea la fumat. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La fiecare 15 minute, un român moare din cauza fumatului În 2010, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a propus pentru Ziua Internaţională fără Fumat tema 'Diferenţele socio-economice şi inegalităţile de gen în tutun - marketingul adresat femeilor', sub sloganul: 'Fumatul urâţeşte !'
Prevenirea fumatului activ şi pasiv în familie Alexandria, 18 mai /Agerpres/ - Proiectul educativ "Alege un cămin sănătos" a fost lansat, miercuri, în judeţul Teleorman prin parteneriatul dintre Direcţia de Sănătate Publică, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Riscul de cancer la soţiile nefumătoare cu soţi care fumează este dublu Fumatul pasiv şi creşterea riscului de îmbolnăvire, afectarea vieţii sexuale şi scăderea veniturilor disponibile pentru ''activităţi plăcute în doi'' sunt doar câteva dintre motivele pentru care un cuplu ar putea alege să renunţe la fumat.
Mureş: Aproximativ 30 de fumători s-au adresat Centrului 'Stop Fumat' în ultimele zece zile Aproximativ 30 de fumători s-au adresat Centrului 'Stop Fumat' din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, în cele zece zile ale campaniei pentru abandonarea fumatului desfăşurată sub sloganul 'Renunţarea la fumat este cel mai bun lucru pe care un fumător îl poate face pentru sănătatea lui'.
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.