Cele mai citite
 


Braşov: Preşedintele CJ Braşov va sesiza Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că se va adresa personal Curţii Constituţionale şi Avocatului Poporului din cauza sumelor foarte mici alocate prin bugetul de stat sănătăţii în judeţul Braşov.
'Articolul 34 din Constituţia României prevede clar că statul are obligaţia să asigure asistenţă medicală pentru toată populaţia ţării. Cu bugetul pe care îl vom primi şi care este cu 12% mai mic decât cel din acest an, nu se poate asigura sănătatea cetăţenilor în judeţul Braşov. Este un buget în bătaie de joc. Chestiunea nu este valabilă numai în Braşov, ci este valabilă pentru toată ţara. Nu urmăresc din această chestiune capital politic, dar vreau ca lucrurile să se rezolve', a spus Căncescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a mai afirmat că, în timp ce în ţările Uniunii Europene un cetăţean beneficiază, în medie, de 3600 de euro pentru sănătate, în România se alocă doar 230 de euro de persoană.
Consiliul Judeţean Braşov administrează de la începutul lunii iulie cele mai mari spitale din municipiul Braşov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Copii, Maternitatea, Spitalul de Neuropsihiatrie, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.
Braşov: Centru de pediatrie inaugurat de o reţea privată cu 90% din medici de la spitalul de specialitate de stat Un Centru de pediatrie care oferă pacienţilor asistenţă medicală non-stop a fost inaugurat joi, la Braşov, de o reţea privată de sănătate, în unitate urmând să lucreze în proporţie de 90% specialiştii de la Spitalul de Copii din municipiu, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Maria Mitrică, coordonatoarea...
Braşov: Un număr de 31 de farmacii din judeţ, pregătite să acorde asistenţă medicală în perioada caniculei Un număr de 31 de farmacii din judeţul Braşov, dintre care 19 în municipiul reşedinţă, vor acorda asistenţă medicală de specialitate în perioada caniculei, potrivit unei decizii luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectura Braşov.
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Braşov: Controale la unităţile sanitare Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, vor declanşa, începând de joi, controale la secţiile UPU şi ATI din principalele spitale din Braşov.