Cele mai citite
 


Giurgiu: Economişti, jurişti şi ziarişti interesaţi de instruirea în acordarea primului-ajutor
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 20 de voluntari privind acordarea primului-ajutor de bază au început joi cursurile organizate de Filiala de Cruce Roşie Giurgiu în cadrul unui program naţional de formare susţinut cu fonduri europene.
'În cadrul acestui proiect sunt implicate toate filialele de Cruce Roşie din ţară care vor înfiinţa câte un centru de formare pentru voluntari în domeniul acordării primului-ajutor de bază', a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul de Cruce Roşie al Filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Lia Măcelaru.
La Filiala de Cruce Roşie Giurgiu vor fi instruiţi în perioada decembrie 2010-aprilie 2011 o sută de voluntari, care vor primi după absolvirea programului de instruire certificate de prim-ajutor de bază recunoscute în UE.

Economişti, studenţi, jurişti, asistenţi, farmacişti, ziarişti din municipiul Giurgiu, dar şi din alte localităţi ale judeţului s-au înscris până acum la aceste cursuri de formare în domeniul acordării primului-ajutor de bază organizate de Filiala de Cruce Roşie Giurgiu.
Valoarea totală a proiectului la nivel naţional este de 2,2 milioane de euro, din care 1,9 milioane de euro reprezintă contribuţia nerambursabilă din Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European şi 227.802 euro reprezintă contribuţia Crucii Roşii Române. La finalul proiectului 5.000 de voluntari din toată ţara vor fi instruiţi în acordarea primului-ajutor de bază.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Elevii din două şcoli vor fi instruiţi de voluntari ce înseamnă măsurile de prim ajutor Un grup de 20 de tineri voluntari din toată ţara - studenţi la medicină, asistenţi şi paramedici - vor învăţa alţi tineri să acorde primul ajutor, în cadrul unui proiect cu fonduri europene pentru educaţie şi formare profesională, a declarat, pentru AGERPRES, Roxana Şuhanea, responsabil de proiect.
Giurgiu: Un număr de 60 de voluntari de Cruce Roşie participă la tabăra internaţională a salvatorilor din ape Un număr de 60 de voluntari ai Crucii Roşii din România, Italia şi Bulgaria participă, în perioada 20-26 iulie, la Tabăra internaţională de pregătire a voluntarilor de Cruce Roşie în domeniul salvării din apă şi acordării primului ajutor, ce se desfăşoară în Complexul Stejarul din pădurea Bălănoaia,...
Bistriţa-Năsăud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile Asociaţia ProFamilia din Bistriţa a lansat, joi, un proiect cu fonduri europene destinat femeilor din grupurile considerate vulnerabile, prin intermediul căruia acestea vor primi consultanţă, vor beneficia de cursuri de formare profesională şi vor avea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în...
500 de studenţi şi elevi romi - beneficiari ai unui program de burse şi dezvoltare personală în domeniul medical Un număr de 500 de studenţi şi elevi romi vor beneficia, în anii de studiu 2011 - 2012 şi 2012 - 2013, de burse şi programe de dezvoltare personală în domeniul medical, prin intermediul unui proiect lansat marţi de Agenţia de Monitorizare a Presei.
Harghita: Voluntari vârstnici ai Crucii Roşii pleacă în schimb de experienţă în Austria Voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Harghita de pregătesc să plece într-un schimb de experienţă în Austria, pentru a experimenta ce înseamnă să faci voluntariat în într-o ţară occidentală.
Sălaj: Crucea Roşie formează 100 de voluntari în prim ajutor de bază Un număr de 100 de voluntari urmează a beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor de bază din partea a 10 formatori ai filialei Sălaj a Crucii Roşii România, în cadrul unui proiect finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European...