Cele mai citite
 


Chinezii consumă de zece ori mai multe antibiotice decât restul lumii
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de antibiotice pe cap de locuitor este în China de zece ori mai mare decât media globală, iar ingerarea medicamentelor fără discernământ, atât de către oameni cât şi de animale, pune în pericol sănătatea mondială, transmite joi Efe.
China produce anual 210.000 de tone de antibiotice, iar jumătate din această cantitate este destinată bovinelor, a declarat Wu Zhen, directorul adjunct al Administraţiei de Stat pentru Alimente şi Medicamente (ASAM), potrivit agenţiei de stat de ştiri Xinhua.

Oamenii de ştiinţă europeni au avertizat cu privire la faptul că acest consum exagerat de antibiotice în China ameninţă sănătatea mondială din cauza creşterii gradului de proliferare a bacteriilor rezistente la aceste medicamente, cum ar fi stafilococul auriu rezistent la meticilină (SARM).

Aceleaşi surse au semnalat că organismele rezistente la antibiotice se pot propaga uşor în alte ţări, din cauza zborurilor şi a comerţului internaţional, având în vedere faptul că China este principala ţară exportatoare din lume.

Antibioticele ajung la oameni prin intermediul lanţului alimentar, favorizând rezistenţa la antibioticele de uz uman.

Potrivit 'Ziarului Poporului', un bebeluş născut prematur, la 650 grame, în oraşul Canton, a dezvoltat rezistenţă la şapte tipuri de antibiotice, din cauza faptului că mama sa a avut o dietă bazată pe carne şi ouă în timpul sarcinii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gena rezistentă la antibioticul "de ultimă instanţă" a fost descoperită şi în Europa Oamenii de ştiinţă au descoperit în stare liberă în Germania o genă detectată pentru prima oară în China, care face bacteriile rezistente la 'Colistin', o mixtură de polipeptide ciclice considerată de multe ori un antibiotic "de ultima instanţă", informează agenţia DPA.
O genă descoperită pe nişte bacterii din China este rezistentă la toate tipurile de antibiotice cunoscute O genă care face anumite bacterii rezistente la o categorie de antibiotice foarte puternice, considerate "de ultimă instanţă", a fost identificată la bacterii care infectează unele animale domestice dar şi unii pacienţi chinezi, conform unor oameni de ştiinţă care au solicitat restrângerea folosirii...
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Prof.dr. Streinu Cercel: Antibioticele nu se pot folosi ca tratament împotriva virusurilor Bucureşti, 18 nov /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof.dr. Adrian Streinu Cercel a declarat, miercuri, într-o conferinţă prilejuită de Ziua Europeană a informării despre antibiotice, că aproximativ 80% din prescripţiile din ambulator sunt pentru antibiotice, iar 60% sunt luate...
Dr. Victor Olsavszky: Rezistenţa la antibiotice provoacă creşterea morbidităţii şi decese inevitabile Rezistenţa la antibiotice este o problemă globală crescândă pentru sănătatea publică a subliniat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru România.
Rezistenţa la antibiotice - o problemă urgentă la nivel mondial Ziua Mondială a Sănătăţii, care se marchează pe 7 aprilie, atrage atenţia, în acest an, asupra consumului exagerat de antibiotice.