Cele mai citite
 


Galaţi: Aparate noi pentru Centrul de Hemodializă
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Eugen Chebac, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că între Spitalul de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' şi firma Brawn a fost semnat un contract de comodat prin care aceasta din urmă dă în folosinţă gratuită opt aparate de dializă Centrului de Hemodializă al unităţii spitaliceşti.
Potrivit lui Chebac, la ora actuală, în Spitalul de Urgenţă există un centru de hemodializă funcţional, dar aparatura este învechită.
,,Firma Brawn a decis să dea în folosinţă gratuită opt aparate de hemodializă pentru acest centru, cinci dintre ele fiind deja montate, urmând ca în scurt timp să ajungă şi celelalte trei. Aparatele donate de firma Brawn pot funcţiona practic non-stop, crescând numărul de pacienţi dializaţi din Galaţi. Cu noile aparate se poate ajunge la un număr de 100 de pacienţi pe lună. Consumabilele pentru aparate vor fi achiziţionate prin licitaţie', a declarat Chebac.
Preşedintele CJ a precizat că aparatele deja existente în centrul de hemodializă au o vechime de peste zece ani şi sunt depăşite atât fizic, cât şi moral, iar consumabilele pentru ele sunt greu de găsit.
,,Problema cea mare există, însă, în ceea ce priveşte lipsa de personal care să asiste pacientul în timpul hemodializei, la ora actuală existând un singur medic specialist. De aceea vom trimite la specializare încă doi, trei medici. Dializa este integrată în cadrul Programelor Naţionale ale Ministerului Sănătăţii şi este o procedură profitabilă pentru unitatea medicală, dacă există pacienţi care se adresează centrului de hemodializă. Din experienţă s-a constatat că pacienţii din Galaţi care necesită hemodializă preferă să facă procedurile la Spitalul de Urgenţă pentru că aici există şi alte specialităţi medicale la care pot apela - cardiologie, nefrologie, urologie', a spus Chebac.
În Galaţi, există aproximativ 100 de persoane care necesită frecvent dializă asistată de aparate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: A fost inaugurată Secţia de Hemodializă a Spitalul Judeţean de Urgenţă Secţia de Hemodializă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost inaugurată, miercuri, după ce a fost modernizată şi dotată cu aparatură nouă în baza unui contract de comodat şi de sponsorizare cu firma B. Braun Avitum.
Galaţi: Programul de vizite a fost resticţionat la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Programul de vizitare a pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi se restricţionează la două ore, în intervalul orar 15,00-17,00, începând cu 1 martie, a anunţat luni biroul de presă al unităţii sanitare.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea accelerator liniar de particule Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei va avea în viitorul nu foarte îndepărtat un accelerator liniar de particule, a anunţat joi, la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Galaţi: Operaţie de prelevare de organe în premieră la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei O operaţie de prelevare de organe de la un bărbat de 42 de ani, aflat în moarte clinică, s-a efectuat în premieră şi s-a încheiat cu succes, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi.
Galaţi: Preşedintele CJ contestă listele Ministerului Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Eugen Chebac, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că listele postate de Ministerul Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale din judeţul Galaţi a fost făcută în birourile ministerului fără a se cunoaşte realitatea locală.