Cele mai citite
 


Bugetul ANSVSA, suplimentat cu 94 milioane de lei
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru 2011 a fost suplimentat cu suma de 94 milioane de lei, conform deciziei membrilor comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite.
Cele două comisii au aprobat, joi, proiectul de buget pe 2011 al ANSVSA, cu un amendament care prevede suplimentarea bugetului instituţiei cu suma de 94 milioane de lei pentru programe de combatere şi eradicare a rabiei, encefalopatiei spongiforme la bovine, scrabiei, tuberculozei, leucozei şi anemiei infecţioase.
Amendamentul a aparţinut deputatului PDL, Marian Avram, şi deputatului UDMR, Kelemen Attila.
Proiectul de buget pe 2011 al ANSVSA a fost aprobat cu 10 voturi pentru, şapte împotrivă şi două abţineri.
Bugetul Autorităţii pe 2011 se ridică la 645,995 milioane de lei, din care 495,796 milioane de lei provin de la bugetul de stat, 100 de milioane de lei reprezintă veniturile proprii prevăzute, iar aproape 51 de milioane de lei sunt fonduri externe nerambursabile postaderare (PHARE).
În proiectul de buget, 269,5 milioane de lei sunt alocate realizării programului strategic, însă ANSVSA atrage atenţia că această sumă este insuficientă, situaţie care va duce la scăderea numărului de controale necesare calificării statusului de sănătate al animalelor în vederea certificării mărfurilor româneşti.
De asemenea, ANSVSA consideră că şi bugetul propus pentru anul 2011 pentru despăgubiri, respectiv 23,686 milioane de lei, ar trebui suplimentat având în vedere stocurile de animale bolnave care nu au fost eliminate în anul 2010, respectiv 229 cabaline pozitive pentru anemie infecţioasă ecvină, aproximativ 2.300 de bovine pozitive pentru leucoza enzootică bovină. Animalele vor fi identificate pozitive ca urmare a controalelor ce vor fi efectuate în anul 2011 pentru tuberculoză şi leucoză bovină, anemie infecţioasă ecvină. În plus, în bugetul pentru despăgubiri trebuie avută în vedere posibilitatea reapariţiei pestei porcine clasice, menţionează ANSVSA, în prezentarea proiectului de buget pe 2011.
În ceea ce priveşte programele cofinanţate, cu un buget propus de 21,4 milioane de lei, ANSVSA atrage atenţia că suma propusă nu acoperă costurile totale de implementare, astfel încât România să poată beneficia de sumele totale eligibile şi propuse a fi rambursate de Comisia Europeană.
Suma totală necesară finalizării programelor aprobate pentru cofinanţare de către Comisie se ridică la 31,507 milioane de euro, din care 10,046 milioane de euro reprezintă programul de vaccinare antirabică a vulpilor din mediul sălbatic, 5,207 de euro encefalopatiile spongiforme transmisibile, iar un milion de euro programul pentru pesta porcină clasică.
La capitolul cheltuieli de personal, ANSVSA are prevăzută pentru 2011 suma de 199,832 milioane de lei pentru finanţarea a 5.865 de posturi.
Cheltuielile de capital sunt prevăzute a fi de 29,6 milioane de lei, avându-se în vedere obiectivele de investiţii în continuare care au termen de finalizare în 2011, modernizarea laboratoarelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vedrea creditării acestora şi aducerii lor la standardele UE, precum şi dotarea acestora cu aparatura specifică domeniului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Pesta porcină africană din Ucraina a alertat din nou autorităţile Prefectul judeţului Tulcea a solicitat, joi după-amiază, autorităţilor reprezentate în Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLBC) planuri de acţiune pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină africană (PPA) pe teritoriul judeţului.
ANSVSA a reactualizat analiza de risc şi planul de contigenţă pentru pesta porcină africană Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a reactualizat, la recomandarea Comisiei Europene, analiza de risc şi planul de contingenţă pentru pesta porcină africană, noile variante fiind postate pe site-ul autorităţii.
INTERVIU/Dumitru Băiculescu(ANSVSA):România poate controla şi elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor rumegătoarelor România poate controla şi elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor animalelor rumegătoare pe o perioadă de trei ani, a declarat noul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Băiculescu, într-un interviu acordat AGERPRES...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Autoritatea Veterinară a finalizat campania de informare privind pesta porcină clasică Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a finalizat la 1 iulie campania naţională de informare pentru pesta porcină clasică, care s-a derulat timp de patru luni, informează un comunicat transmis vineri de ANSVSA.
România ar putea primi fonduri europene pentru vaccinarea bovinelor din exploataţii împotriva 'Bluetongue' România ar putea primi fonduri europene pentru vaccinarea bovinelor din exploataţiile comerciale împotriva 'bolii limbii albastre' (Bluetongue ) deşi boala a apărut doar la animalele din gospodăriile populaţiei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale...