Cele mai citite
 


Olt: Porcii, sacrificaţi în mod tradiţional din lipsa asomatoarelor
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Olt, Veronel Bolborea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că sacrificarea porcilor în gospodăriile populaţiei se va face şi anul acesta tot în mod tradiţional, pentru că în judeţ nu există asomatoare decât în abatoare ale firmelor din industria cărnii.
Bolborea a precizat că până acum au fost sacrificate foarte puţine animale în gospodăriile populaţiei şi se constată o scădere a numărului persoanelor care cumpără şi sacrifică porci pentru sărbătorile de iarnă.
'De la începutul lunii decembrie şi până în prezent s-au făcut doar 400 de analize trichineloscopice, ceea ce înseamnă că au fost sacrificate foarte puţine animale faţă de alţi ani. Sunt şi persoane care consumă carne de porc fără a verifica dacă are sau nu trichineloză şi nu fac examenul trichineloscopic, dar sunt puţine asemenea cazuri. Anul acesta multe persoane aleg să cumpere numai câteva kilograme de carne de porc în loc să cumpere un porc pe care să îl sacrifice apoi', a mai spus Bolborea.
Acesta a menţionat că efectivul de porci din judeţ este 163.000 de animale, dar pentru sărbătorile de iarnă vor fi sacrificate mai puţin de o treime.
Sacrificarea se va face ori în abatoarele fabricilor din industria cărnii, care sunt furnizori pentru piaţa internă, ori în gospodăriile populaţiei. Târguri de animale unde să poată fi comercializaţi porcii nu există în judeţul Olt, pentru că în nicio localitate târgurile nu au întrunit condiţiile pentru autorizare.
În această situaţie porcii vii pot fi cumpăraţi numai direct din gospodăriile crescătorilor, preţul pe kilogram pentru un porc viu fiind între 6 şi 8 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Patru porci bolnavi de trichineloză, depistaţi în ultimele două săptămâni Patru porci bolnavi de trichineloză au fost depistaţi de veterinari în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimele două săptămâni, în urma sacrificării, însă din fericire niciunul dintre proprietari nu a apucat să consume carnea înainte de a primi rezultatul analizelor de laborator, potrivit datelor comunicate...
Timiş: Un singur caz de trichineloză în acest sezon Comercianţii de carne de porc au devenit mult mai atenţi la starea de sănătate a animalelor sacrificate de Crăciun, astfel că inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş au aplicat doar trei amenzi în urma controalelor efectuate în teritoriu înainte de sărbătorile...
Brăila: Două cazuri de trichineloză între cei aproximativ 30.000 de porci sacrificaţi în decembrie 2015 Aproximativ 30.000 de porci au fost sacrificaţi în decembrie 2015, în abatoarele şi gospodăriile din judeţul Brăila, din care doar doi au avut trichineloză, potrivit informaţiilor furnizate miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, de directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa...
Cum ne pregătim sănătatea pentru sărbători - Câteva obiceiuri alimentare și mentale pentru o stare de bine Iarna este anotimpul în care se testează la maxim capacitatea noastră de apărare și răspuns la bolile cu specific de sezon, în special pentru grupele de vârstă extreme, copiii și vârstnicii. De aceea, pentru a ne bucura de sărbători cum se cuvine, trebuie să respectăm recomandările doctorilor...
Medicii recomandă moderaţie în alimentaţie de sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă, medicii recomandă evitarea consumului excesiv de alimente şi de alcool, dar şi multă mişcare în aer liber, pentru a preveni riscul de îmbolnăviri, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
ANSVSA: Abatoarele româneşti vor putea exporta carne de porc în Japonia Abatoarele româneşti vor putea începe exporturile de carne de porc în Japonia, în urma acordului primit din partea autorităţii de profil din această ţară, a anunţat, vineri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).