Cele mai citite
 


Vaslui: ISJ acuză autorităţile şi părinţii copilului care a ajuns la spital cu degerături
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui l-au externat pe elevul în vârstă de 14 ani ajuns la spital în cursul dimineţii de joi, cu degerături, după ce a venit pe jos până la şcoală aproximativ 4 kilometri.
Starea de sănătate a elevului este stabilă, fiindu-i prescris tratament pentru acasă.
'Minorul a fost diagnosticat cu degerături la internare, însă starea lui de sănătate este una bună. S-a decis externarea pacientului, fiindu-i stabilit de către medicul specialist un tratament la domiciliu', a declarat joi, pentru AGERPRES, Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui susţin că vinovaţi pentru acest incident sunt atât părinţii copilului care l-au trimis pe acesta la şcoală îmbrăcat sumar, cât şi autorităţile locale care nu au pus la dispoziţia sa un mijloc de transport.
'De vină sunt şi autorităţile locale din cele două comune vasluiene implicate în acest caz, una în care îşi are domiciliul elevul şi cealaltă în care se află şcoala unde acesta face zilnic naveta, fiind nevoit să parcurgă pe jos 8 km dus-întors. Primarii celor două comune, respectiv Deleşti, unde se află şcoala, şi Cozmeşti, unde se află şi satul Băleşti în care elevul îşi are domiciliul, nu se înţeleg în privinţa asigurării transportului cu microbuzul şcolar. Primarul din Cozmeşti refuză să ducă elevii până la şcoala din Deleşti, pentru că-i altă comună', a declarat Vasile Ursanu, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui.
Un elev în vârstă de 14 ani a ajuns joi la Spitalul judeţean de urgenţă Vaslui cu degerături la mâini şi picioare după ce a mers pe jos aproximativ 4 kilometri pentru a ajunge la şcoală, în timp ce afară termometrele arătau o temperatură de minus 17 grade Celsius.
Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui, în momentul în care a ajuns în clasă copilul a început să plângă şi să spună că îl dor foarte tare mâinile şi picioarele.
Diriginta şi-a dat seama că acesta a suferit degerături după ce a mers pe jos prin frig şi a anunţat imediat Salvarea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Vaslui: Ambulanţa cere intervenţia armatei pentru transportul unui copil bolnav Serviciul de Ambulanţă Judeţean de Ambulanţă Valsui a cerut vineri intervenţia armatei după ce o salvare nu a putut să ajungă, din cauza drumurilor blocate de viscol, la un copil de 9 luni cu boală diareică acută.
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Vaslui: Nou-născut transportat cu elicopterul la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat luni dimineaţă elicopterul SMURD de la Iaşi pentru a transporta la un spital de specialitate un nou-născut cu malformaţii congenitale.