Cele mai citite
 


Interzicerea magazinelor de vise în apropierea şcolilor, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a CGMB
vineri, 17 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Interzicerea amplasării punctelor de comercializare a substanţelor halucinogene, etnobotanice şi asimilate acestora pe o rază de 1.000 m în jurul unităţilor de învăţământ bucureştene este unul dintre proiectele de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Proiectul vizează toate spaţiile destinate procesului de învăţământ, cercetării, cazării elevilor şi studenţilor sau cantinelor, precum şi cele în care au loc activităţi cultural-sportive de pe raza Capitalei.
Consilierul general PNG-CD Ioan Gâf-Deac declara recent că intenţionează să amendeze proiectul menţionat cu interdicţia de amplasare a punctelor de comercializare a substanţelor halucinogene la o distanţă mai mică de 3.000 de metri de unităţile de învăţământ, dar şi de biserici.
De asemenea, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se pronunţa pentru extinderea interdicţiei şi asupra amplasării acestor magazine la parterul blocurilor.
Un alt proiect important ce va fi dezbătut în şedinţa CGMB este cel referitor la stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Bucureşti, pentru anul 2011.
Documentaţia de avizare a lucrărilor de consolidare a mai mult blocuri din sectoarele 1, 2 şi 5, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ''Lărgire Şoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani'', pentru amenajarea unei parcări în Bd. Basarabia, sau declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ''Artera de circulaţie între Bd. Doamna Ghica şi Bd. Chişinău'' sunt, de asemenea, proiecte de hotărâre ce vor fi discutate vineri de consilierii municipali.
Alte proiecte vizează rectificarea bugetului propriu al Municipiului Bucureşti, pe anul 2010, aprobarea depunerii candidaturii Capitalei României pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2020, aprobarea Regulamentului pentru autorizarea, construirea şi amplasarea reclamelor publicitare pe teritoriul municipiului Bucureşti, sau aprobarea proiectului social ''Protecţia persoanelor adulte fără adăpost de pe raza municipiului Bucureşti, în perioada 2010-2011''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul general doreşte desfiinţarea magazinelor de vise Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi că îşi doreşte desfiinţarea magazinelor etnobotanice dar acest lucru nu se poate realiza fără abrogarea legii în vigoare.
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Sorin Oprescu: Pacienţii care se tratează la Obregia cumpără droguri chiar din zona spitalului Consumatorii de etnobotanice care urmează un tratament de recuperare la Centrul de Asistenţă Integrată a Adicţiilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" cumpără droguri chiar din zona unităţii sanitare şi de multe ori traficanţii pătrund în spital, susţine primarul general, Sorin...
Primarul Sorin Oprescu a inaugurat prima policlinică socială gratuită Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat marţi, prima policlinică socială gratuită adresată persoanelor defavorizate din Bucureşti.
Sorin Oprescu: Bugetul Capitalei va fi rectificat Primarul general Sorin Oprescu a declarat miercuri că bugetul Capitalei pe acest an va fi rectificat, pentru a putea fi alocate fonduri pentru anumite investiţii importante.
Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa de UMF din Chişinău Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Nicolae Testemiţanu' din Chişinău i-a acordat miercuri primarului general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, titlul de Doctor Honoris Causa.