Cele mai citite
 


'Mai bine să mori de bătrâneţe...', o campanie antisida care şochează
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

O campanie a guvernului chilian pentru sensibilizarea faţă de Sida, mizând în special pe ideea 'Mai bine să mori de bătrâneţe...', a generat o polemică, fiind considerată atât de prost gust, cât şi prea puţin explicită despre HIV, transmiterea şi prevenirea bolii, relatează AFP.

Spotul televizat arată o persoană vârstnică, victimă a unui infarct în timp ce ia o infuzie şi sucombând acasă. Coloana sonoră a spotului 'salută' evenimentul cu muzică de sărbătoare, aplauze, confetti... 'Să mori de bătrâneţe este mult mai amuzant decât să mori de Sida...', afirmă o legendă.

Apoi, soţia victimei - sub şoc - se prăbuşeşte la rândul său în urma unei crize cardiace şi decedează alături de companionul său. Din nou muzică de sărbătoare, strigăte de 'Bravo !', sub legenda '... şi dacă mori împreună cu cel care ţi-a fost partener toată viaţa, este încă şi mai bine. Atenţie la Sida ! Fiţi fideli !'.

Alte spoturi arată o tânără seropozitivă care se machiază şi se remachiază pentru a masca maladiile asociate Sida sau mici personaje deghizate în spermatozoizi care se ciocnesc de un zid din plastic /prezervativul/.

Campania guvernamentală a suscitat dezbateri şi numeroase comentarii negative pe internet şi pe reţelele sociale. Ea a fost criticată de asociaţia seropozitivilor Vivo Positivo, care reproşează guvernului că se autocenzurează neîndrăznind să vorbească despre sex: 'Imaginile ridiculizează şi infantilizează sexul. Campania ar trebui să vorbească despre prezervativ, să-l arate, să explice cum se utilizează'.

Pentru publicitarul Ariel Rementerias, de la Universitatea din Santiago, 'mesajul nu este clar' şi ignoră faptul că 'în general, campaniile bazate mai ales pe impact, decât pe mesaj nu au efect'.

Doar ministrul sănătăţii, Jaime Manalich, este satisfăcut: 'Campania şi-a atins perfect obiectivul' pentru că oamenii vorbesc din nou despre Sida.

Oficial, circa 20.000 de chilieni au fost diagnosticaţi cu HIV, dar mediile medicale estimează că numărul acestora ar fi între 35.000 şi 50.000.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zimbabwe va practica analize HIV din casă în casă Guvernul din Zimbabwe vrea să lanseze o campanie de analize a Virusului Imunodeficienţei Umane /HIV/ care provoacă SIDA, din casă în casă, o măsură drastică care încearcă să reducă rata acestui flagel în ţară, una dintre cele mai mari din lume, notează sâmbătă EFE.
Campanie de educare şi informare cu privire la infecţia HIV demarată de UNOPA Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV-Sida (UNOPA) a demarat la nivel naţional o campanie de informare şi educare a comunităţii cu privire la această boală cu ocazia Zilei Mondiale Sida, marcată pe 1 decembrie.
Un copil născut cu HIV, vindecat prin administrarea unui amestec de antiretrovirale Medicii par cu un pas mai aproape de victoria finală împotriva temutului virus HIV, care provoacă SIDA, după ce o echipă medicală americană a confirmat vindecarea unui copil născut cu acest virus, prin administrarea unui cocktail de medicamente antiretroviale la scurt timp după naştere, conform publicaţiei...
Timiş: HIV Street Art, campanie de informare şi educare pentru prevenirea infectării Centrul Timişoarei s-a transformat, vineri, într-o imensă scenă de transmitere a unor mesaje, mai ales pentru tineri, despre modul în care se pot feri de infectarea cu virusul HIV, dar şi despre recunoaşterea primelor semne ale bolii.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Campanie de susţinere a luptei anti SIDA Asociaţia Noi şi ceilalţi din Bucureşti, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA(UNOPA) şi Primăria sectorului 3- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a organizat, miercuri, manifestarea 'funda umană', simbol al solidarităţii în lupta...