Cele mai citite
 


MS: Peste 960.000 persoane au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 966.259 de persoane au fost vaccinate împotrivă gripei de sezon în campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii, aproape jumătate dintre acestea fiind în vârstă de peste 65 de ani.
De asemenea, conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în săptămâna 6-12 decembrie nu au fost înregistrate cazuri de gripă, informează un comunicat remis vineri de Ministerul Sănătăţii.
Numărul infecţiilor respiratorii acute raportate, deşi este într-o uşoară creştere, cu 12,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, se înscrie în limite normale. Au fost înregistrate 83.291 infecţii respiratorii acute şi pneumonii, dintre care 5.769 au necesitat internare. Ponderea internărilor din ultima săptămână monitorizată este de 6,9%, valoare mai mică faţă de cea înregistrată în săptămâna precedentă.
Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotrivă gripei de sezon continuă, în acest an fiind utilizate 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Sunt vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical. Ca în fiecare an, campania se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu pături.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi scăzute să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
MS: Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită începe în această săptămână la nivel naţional Bucureşti,19 nov /Agerpres/ - Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii începe în această săptămână, la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis luni.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
MS: Aproape 185.000 de persoane, vaccinate împotriva gripei de sezon Aproximativ 185.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei de sezon, în prima săptămână de la demararea campaniei de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii.