Cele mai citite
 


O pacientă în moarte cerebrală va salva mai multe vieţi
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Bucureşti, 04 iun /Agerpres/ - La Spitalul Judeţean din Oradea, echipele de prelevare de organe recoltează, luni dimineaţă, ficatul, cei doi rinichi, inima, corneea şi ţesuturi de la o pacientă aflată în moarte cerebrală.

Dr. Victor Zota, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, a declarat, pentru AGERPRES, că femeia în vârstă de 42 de ani a avut un accident în Austria, de unde a fost adusă, în noaptea de duminică spre luni, la Oradea. Aici, pacienta a fost declarată în moarte cerebrală, rudele sale acceptând prelevarea de organe. Inima femeii va merge la Târgu Mureş, cei doi rinichi la Cluj, ficatul la Bucureşti, iar corneea şi ţesuturile la Bucureşti.

Dr. Victor Zota a declarat că este vorba de cel mai important donator de organe din acest an, date fiind recoltările multiple. Femeia în cauză este cel de al 14-lea pacient din 2009 declarat în moarte cerebrală. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în prelevarea de organe pentru transplant O prelevare multiorgan şi multiţesut de la un donator de organe fără activitate cardiacă (categoria IV Maastricht) a avut loc la Centrul de Excelenţă de Transplant Oradea în noaptea de 15 spre 16 aprilie, informează printr-un comunicat de presă Agenţia Naţională de Transplant.
Bacău: Prelevare de ficat şi rinichi de la un bărbat în moarte cerebrală O echipă de specialişti din Bucureşti, Iaşi şi Bacău au finalizat, miercuri, prima prelevare de organe realizată în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.
Agenţia Naţională de Transplant: Numărul de donatori în moarte cerebrală a crescut considerabil Numărul recoltărilor de la donatori în moarte cerebrală a crescut de la 65 în anul 2012 la 43 în perioada 1 ianuarie - 15 aprilie 2013, precizează Agenţia Naţională de Transplant (ANT).
Hunedoara: Rinichii şi ficatul unui donator, prelevaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva Rinichii şi ficatul unui bărbat aflat în moarte cerebrală vor fi prelevaţi în noaptea de luni spre marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, donatorul, în vârstă de 68 de ani, fiind internat duminică, după ce a fost victima unui accident de circulaţie.
Hunedoara: Operaţie de prelevare a organelor de la un pacient în moarte cerebrală încheiată cu succes Prima operaţie de prelevare a organelor de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva s-a încheiat cu succes, marţi, echipele de medici care au efectuat intervenţia plecând deja spre clinicile din Bucureşti şi Cluj-Napoca, acolo unde vor fi efectuate transplanturi de...
Un copil de doi ani şi opt luni aflat în moarte cerebrală salvează trei vieţi Organele unui copil de doi ani şi opt luni aflat în moarte cerebrală - ficatul şi cei doi rinichi - vor fi transplantate unor persoane compatibile, de pe lista de aşteptare a unui donator.