Cele mai citite
 


Botoşani: Un nou protest al angajaţilor Spitalului de Psihiatrie
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 100 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie din Botoşani au protestat vineri timp de o jumătate de oră, în curtea unităţii, în semn de protest faţă lipsa de transparenţă în luarea deciziilor manifestată de noul manager al unităţii.
Angajaţii spitalului se tem de pierderea locurilor de muncă şi de o reducere a salariilor şi acuză lipsa de dialog a managerului Gabriel Oprişanu, instalat în funcţie în urmă cu o lună.
'Sunt discuţii în stil politicianist. Vorbesc mult şi fără substanţă. În spital s-au aruncat nişte zvonuri privind modificarea grilei de salarizare şi posibile disponibilizări de personal. Nefiind informaţii concrete, oamenii vin terorizaţi la serviciu, pentru că cineva nu ştie să spună cine pleacă şi cine nu. 20 de ani cât am avut o conducere bună, rea, am ştiut ce se întâmplă în unitate, eram informaţi', a declarat medicul Radu Nevinlovschi, susţinător al protestatarilor.
Managerul spitalului susţine că situaţia financiară a unităţii este proastă şi cheltuielile de personal sunt foarte mari, reprezentând 94% din totalul veniturilor instituţii.
'Dacă ar fi o unitate privată, ea ar fi în faliment. Ea nu poate achita datoriile. Suntem nevoiţi să luăm măsuri mai dure, cum ar fi reducerea cheltuielilor de personal. Cum? Nu ştim. Asta va decide Consiliul de Administraţie', a afirmat Gabriel Oprişanu.
Spitalul de Psihiatrie, care a trecut în acest an în administrarea Consiliului Judeţean, are în acest moment peste 400 de salariaţi şi datorii de peste 1,6 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul de Psihiatrie Botoşani, 8 dec /Agerpres/ - Peste 40 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie din Botoşani au organizat, miercuri, un protest spontan, în semn de nemulţumire faţă de neacordarea tichetelor de masă pe ultimele cinci luni.
Botoşani: Protest al angajaţilor de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Zeci de angajaţi de pe Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani au întrerupt, miercuri dimineaţă, activitatea, în semn de protest faţă de planul de măsuri impus de conducerea unităţii medicale care prevede, printre altele, reducerea cu 25% a sporurilor variabile.
Botoşani: Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 80 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au participat, marţi la prânz, la un protest în Piaţa Revoluţiei. Cadrele medicale şi personalul auxiliar din cel mai mare spital din Botoşani au pichetat sediul Consiliului Judeţean şi al Prefecturii în semn de nemulţumire...
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Botoşani: Protest împotriva cadrelor medicale din Maternitate, după decesul unui bebeluş la două zile de la naştere Aproximativ 100 de persoane au participat, joi după-amiază, la o acţiune de protest în semn de solidaritate cu o familie al cărei copil a murit, zilele trecute, la doar două zile după naştere.