Cele mai citite
 


Constanţa: 3.000 cazuri de viroze, număr în uşoară scădere faţă de ultima săptămână
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 3.000 de persoane au fost înregistrate cu viroze în perioada 6-12 decembrie în judeţul Constanţa, număr cu 0,8% mai mic comparativ cu cel din săptămâna precedentă, au informat vineri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Potrivit acestora, faţă de media ultimelor trei săptămâni s-a înregistrat o creştere cu 1,1% a bolnavilor care suferă de infecţii acute ale căilor respiratorii.
Dintre cei 2.997 de bolnavi aflaţi în evidenţele DSP Constanţa, 45 sunt spitalizaţi.
Există şi trei suspiciuni de gripă, în toate cazurile bolnavii fiind îngrijiţi la domiciliu.
De asemenea, circa 900 de persoane sunt înregistrate cu pneumonie, 94 dintre ele primind îngrijiri medicale într-o unitatea spitalicească.
Referitor la campania gratuită de vaccinare antigripală, până în prezent în judeţul Constanţa au fost imunizate aproape 55.000 de persoane, numărul total al constănţenilor care trebuie vaccinaţi antigripal fiind de peste 150.000.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Numărul bolnavilor cu viroze şi pneumonie a crescut la 3.000 Peste 2.300 de persoane din judeţul Constanţa suferă de viroze respiratorii, 690 de pneumonie, iar un bolnav este suspectat de gripă, cazuri al căror număr a crescut cu peste 41% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Constanţa: Aproape 4.000 de cazuri de viroze respiratorii în ultima săptămână, număr în creştere Constanţa, 4 nov /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în ultimele şapte zile, este de 3.703, cu aproape 5% mai multe decât cele din săptămâna precedentă.
Harghita: Număr scăzut de viroze respiratorii; interesul pentru vaccinarea antigripală este tot mai mic Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână este mult mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar medicii sunt îngrijoraţi întrucât interesul pentru vaccinare antigripală este tot mai mic şi este posibil să urmeze o perioadă în care se vor amplifica...
Harghita: DSP solicită spitalelor să reducă accesul vizitatorilor, după ce în judeţ s-au identificat 4 cazuri de gripă Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat, joi, tuturor spitalelor din judeţ să reducă accesul aparţinătorilor, după ce s-au identificat patru cazuri de gripă şi numărul de viroze şi pneumonii este destul de ridicat.
Constanţa: Numărul bolnavilor cu viroze, în scădere Aproape 2.600 de persoane suferă de viroze, potrivit înregistrărilor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene (DSPJ) Constanţa efectuate în perioada 4 - 10 aprilie, număr mai mic cu circa 9% comparativ cu săptămâna precedentă.