Cele mai citite
 


San Francisco interzice meniul Happy Meal de la McDonald's
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria din San Francisco în urma denunţurilor unui grup de părinţi a interzis acest meniu care oferă o jucărie alături de alimente cu conţinut mare de grăsimi. McDonald's a primit o mare lovitură în ţara în care s-a născut. Nu este vorba de a împiedica vânzarea hamburgerilor în mod drastic, ci de un oraş de mărimea lui San Francisco care a decis să interzică meniul pentru copii, popularul Happy Meal, consumat în întreaga lume, notează vineri La Vanguardia.
Este cunoscut spiritul liberal şi permisiv al oraşului San Francisco - leagăn al drepturilor comunităţii gay şi mozaic al culturilor din întreaga lume - comparativ cu morala strictă a altor state americane, dar puţini credeau că insistenţa unui grup de familii în apărarea alimentelor sănătoase va avea ca rezultat decizia Primăriei de a interzice acest meniu fast-food. Motivul protestelor părinţilor împotriva Happy Meal - oferind o jucărie alături de un hamburger, sau pui fript şi cartofi prăjiţi şi o băutură carbogazoasă, menit să atragă copiii - este de a evita să se facă o legătură între obţinerea unei jucării gratuite şi consumul unui meniu care poate prejudicia sănătatea copilului din cauza conţinutului mare de grăsimi saturate, zahăr şi sare.

La capătul unui proces, consilierii oraşului californian au considerat că jucăria inclusă în Happy Meal în mod gratuit atrage copiii şi este motiv suficient pentru ca acest colectiv să consume alimente cu conţinut înalt de grăsimi pentru a obţine acest cadou, au informat surse ale primăriei. Consiliul Municipal a decis - cu opt voturi pentru şi trei împotrivă - interzicerea vânzării acestui meniu pentru copii la restaurantele MacDonald's din San Francisco, până când reţeaua de fast-food nu va modifica conţinutul nutriţional al produselor ce compun Happy Meal şi va include alimente mai sănătoase pentru copii.

Decizia primăriei ar putea deveni efectivă în decembrie 2011, aşteptând ca multinaţionala să-şi epuizeze mijloacele legale de a face recurs împotriva sentinţei. San Francisco a decis că pentru a oferi o jucărie gratuită alături de un produs alimentar, acesta trebuie să conţină maximum 600 de calorii, 640 miligrame de sodiu, 35% calorii provenite din grăsimi şi 10% din grăsimi saturate. Meniurile ar trebui să includă fructe şi legume. De exemplu, meniul Happy Meal de la McDonald's, care include un cheeseburger, cartofi prăjiţi la pungă mică şi lapte cu cacao, conţine în total 700 de calorii şi 1.060 miligrame de sodiu, potrivit paginii web a MacDonald's.

Cum era de aşteptat, McDonald's a reacţionat împotriva deciziei primăriei din San Francisco şi s-a declarat profund dezamăgit. Măsura municipală, deja în vigoare în municipiul Santa Clara la sud de San Francisco, l-a determinat pe purtătorul de cuvânt al multinaţionalei, Danya Proud, să avertizeze că 'interdicţia este o măsură luată fără a ţine cont de clienţi şi un lucru care nu a fost cerut de ei'. La rândul său, Eric Mar, unul din promotorii textului consideră această interdicţie 'o victorie uriaşă pentru sănătatea copiilor'. Potrivit un studiu recent, obezitatea infantilă costă economia SUA 14,3 miliarde de dolari în tratamente medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
La San Francisco nu mai este permisă vânzarea jucăriilor cu feluri de mâncare nesănătoase La San Francisco se interzice prin lege ca jucăriile să fie asociate la vânzare cu feluri de mâncare ce depăşesc 600 de calorii, au prea multă grăsime, sare şi zahăr. Restaurantele fast-food pot pune jucării doar la felurile de mâncare care îndeplinesc standardele de nutriţie, informează BBC.
MB: Adolescenţii consumă prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe şi legume (studiu) Medicii britanici şi-au exprimat temerile cu privire la sănătatea generaţiilor viitoare după ce, conform unui studiu guvernamental, adolescenţii britanici (11 - 18 ani) au în hrana zilnică prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe, legume şi fier, transmite publicaţia The Guardian.
"Alimente interzise pe timp de vara" Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos sau numai pentru a ne mentine un tonus adecvat?
Diete cu efect antiinflamator Notiunea de dieta cu efecte antiinflamatorii e bazata pe un concept simplu: poarta acest nume acele diete axate pe anumite alimente ce sunt recunoscute pentru abilitatile lor de a diminua inflamatiile. Multe din aceste diete cu efecte antiinflamatorii sunt concentrate in jurul unor alimente precum: cereale...
În ultimul deceniu americanii au început să mănânce mai sănătos (studiu) Obiceiurile alimentare americane s-au îmbunătăţit de un deceniu înregistrându-se un consum mai mare de alimente sănătoase, potrivit unui sondaj la nivel naţional, care a constatat, de asemenea, o persistenţă a diferenţelor rasiale şi etnice, atunci când este vorba de adoptarea unei diete bune pentru...