Cele mai citite
 


Vîntu a cerut voie instanţei să plece la Viena pentru a se interna într-o clinică de cardiologie
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a solicitat, vineri, Tribunalului Bucureşti, încuviinţarea părăsirii României, în perioada 10-24 ianuarie 2011, pentru a se interna la Viena la o clinică de cardiologie, deoarece are probleme de sănătate.
Sorin Ovidiu Vîntu are interdicţia de a păsări România, măsură impusă de Curtea de Apel Bucureşti pe 16 septembrie.
Avocaţii lui Vîntu au depus în instanţă un act medical, semnat de un medic din Austria, prin care omului de afaceri i se recomandă să se interneze la o clinică din Viena, unde acesta a fost operat la inimă acum trei ani.

Judecătoarea Camelia Bogdan i-a cerut lui Vîntu să aducă probe suplimentare în sprijinul acestei cereri, având ''unele suspiciuni'' cu privire la medicul care a semnat recomandarea, deoarece acesta este de specialitate ginecolog.
Tot la acest termen, avocatul lui Vîntu, Marian Nazat, a solicitat judecătoarei efectuarea unei expertize medico-legale de către INML, pentru a se stabili dacă afecţiunile de care suferă omul de afaceri îl împiedică să asiste la judecată şi dacă se poate cere suspendarea procesului.

Avocaţii au mai solicitat instanţei să le pună la dispoziţie CD-urile cu înregistrările convorbirilor telefonice purtate de Vîntu şi ceilalţi doi inculpaţi, urmând ca la următorul termen, din 7 ianuarie 2011, în şedinţă publică, aceste probe să fie desigilate.
Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, procurorii susţinând că, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, acesta i-a transmis lui Nicolae Popa, aflat în Indonezia, două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.
Procurorii declară că Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 de euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de către Nicolae Popa, mai spun procurorii.
Potrivit acestora, după ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu şi Alexandru Stoian au desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România. Sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cât de sănătos este sistemul de sănătate vienez Din punct de vedere al pacienţilor, Viena oferă în principiu îngrijiri bune de sănătate şi un bun acces la serviciile medicale. Cu toate acestea, există multe deficienţe structurale, care fac ca sistemul de sănătate să fie scump, la care se adaugă şi faptul că administraţia pasivă, dominată de socialişti...
Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii minim invazive la clinica din Viena Cluj-Napoca, 16 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, va fi supus unei intervenţii chirurgicale minim invazive, constând în montarea unei valve aortice, la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH)...
Cluj: Institutul Inimii pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România prin mai multe demersuri care privesc legalitatea tuturor procedurilor, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul Institutului Inimii, Tudor Simionescu.
Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 15 februarie procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat marţi pentru 15 februarie dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.
Medic din Călineşti (Argeş), trimis în judecată, după ce o pacientă a sa a murit în urma unei cezariane Mihai Nurcu, medic ginecolog la Spitalului Călineşti (judeţul Argeş), a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, el fiind acuzat că în anul 2008 a efectuat o operaţie chirurgicală de cezariană în urma căreia o mamă de 28 de ani a decedat.
Românii, europenii cu cele mai multe contribuţii la clinicile private din Viena Circa 10.000 de români au beneficiat, în 2011, de serviciile clinicilor şi spitalelor din Viena, fiind, numeric, cei mai mulţi pacienţi străini, după cei din Rusia, a precizat, pentru Agerpres, Bianca Barb, reprezentanta PremiQaMed Management GmbH, la târgul Rommedica, deschis marţi în Capitală.