Cele mai citite
 


Bihor: Cardiologii clujeni îşi ajută colegii orădeni
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cardiologi din Cluj-Napoca vor veni două zile pe săptămână la Oradea la laboratorul de angiografie, pentru a acorda asistenţă colegilor orădeni în procedurile de dilatare percutantă şi introducere de stenturi la pacienţii diagnosticaţi cu angină instabilă sau infarct miocardic acut.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, contractul de colaborare intră în vigoare de vineri şi s-a semnat între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Institutul Inimii din Cluj, care prevede asistenţă în cardiologia intervenţională din Oradea.

O echipă de medici clujeni, formată din doctorii Radu Hagiu şi Dan Filip au venit deja vineri la Oradea, la laborator, pentru angioplastii coronariene cu implantare de stent.
Scopul acestei colaborări este acela ca după o perioadă de aproximativ şase luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă să poată fi trataţi pacienţi cu infarct miocardic acut în laboratorul de angiografie 24 de ore din 24, fără a fi nevoie să fie transferaţi la Cluj sau Timişoara.

La ora actuală, în Oradea există patru medici cardiologi şi un chirurg de chirurgie vasculară pentru a implementa aceste proceduri salvatoare de viaţă, respectiv Virgil Popa, Vlad Babeş, Cristian Sabău, Marius Rus şi Adrian Pop. Medicii intervenţionişti din Cluj, delegaţi de Institutul Inimii la Oradea în vederea desfăşurării colaborării sunt Adrian Iancu, Alexandru Hagău, Radu Hagiu, Sorin Literat, Ştefan Moţ şi Dan Filip.

Totodată s-a aprobat şi finanţarea proiectului depus de municipalitate pentru fonduri europene de implementare a chirurgiei cardio-vasculare şi de creare a unui bloc operator de chirurgie cardiovasculară în cadrul Spitalului Judeţean, proiect în valoare de două milioane de euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Bihor: Bloc operator modern la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, prin proiect cu fonduri europene Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean, derulat de Primăria Oradea alături de Universitatea din Debreţin s-a încheiat luni.
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...