Cele mai citite
 


Mihai Voicu (PNL): Legea bugetului pe 2011 nu pune bazele unei relansări economice
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că legea bugetului pe 2011 nu oferă premise pentru o relansare economică, aşa cum previzionează Executivul.
'Considerăm că proiectul de lege depus de Guvern prezintă în continuare caracteristica stagnării economice. Este un buget construit sub dictatul FMI şi din acest punct de vedere constatăm cu nefericire că nu este un buget care să pună bazele unei relansări economice, în special în mediul privat, care este domeniul care poate asigura creşterea economică şi, în consecinţă, aprovizionarea, ca să spun aşa, cu fonduri mai mari a bugetului de stat, pentru a putea rezolva şi toate celelalte probleme pe care le cunoaştem cu toţii: salariile bugetarilor, sistemul de sănătate sau sistemul de educaţie', a spus Voicu.

În opinia deputatului PNL, proiectul de buget pe 2011 a fost întocmit în favoarea clientelei politice a PDL.
'Este un buget din care transpare în mod evident sistemul clientelar promovat de PDL. Dacă veţi urmări cu atenţie cifrele din dreptul proiectelor de investiţii, mai mici sau mai mari, veţi constata că ele nu au sume bugetate exact şi nici termene de execuţie precise, ceea ce lasă loc, din nefericire, pentru continuarea sistemului de licitaţii trucate şi de finanţare a clientelei politice care parazitează de doi ani încoace bugetul de stat', este de părere liderul PNL.
Voicu apreciază că filosofia bugetară pentru anul viitor trebuie schimbată pentru a favoriza mediul privat, iar reducerile de personal din sistemul bugetar ar trebui făcute în primul rând din aparatul central, 'politizat şi extrem de apropiat de clientela politică'.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a participat, vineri, la o şedinţă a Biroului politic judeţean al PNL Bistriţa-Năsăud, în cadrul căreia s-a discutat despre direcţiile de acţiune ale partidului în vederea alegerilor locale din 2012.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Corina Creţu: Sistemul de sănătate rămâne unul dintre sectoarele critice ale României Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că sistemul de sănătate rămâne unul dintre sectoarele critice ale României, care ar avea nevoie urgentă de fondurile europene puse la dispoziţie pentru exerciţiul bugetar...
Bistriţa-Năsăud: Investiţie de 19 milioane lei într-un bloc operator nou la Spitalul Judeţean Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa este beneficiarul unei investiţii în valoare de peste 19 milioane lei din fonduri guvernamentale şi alocări ale Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin care se va construi un nou bloc operator.
Bistriţa-Năsăud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile Asociaţia ProFamilia din Bistriţa a lansat, joi, un proiect cu fonduri europene destinat femeilor din grupurile considerate vulnerabile, prin intermediul căruia acestea vor primi consultanţă, vor beneficia de cursuri de formare profesională şi vor avea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în...
INTERVIU Bănicioiu: Sănătatea nu are o problemă de finanţare, esenţa este modul cum administrăm fondurile Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite şi compensate, dar şi despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanţare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile...
Bistriţa-Năsăud: Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean, modernizat cu bani europeni Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa va fi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene câştigat de Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, în valoare de peste 36 de milioane de lei.