Cele mai citite
 


Iaşi: Asigurări de răspundere civilă profesională pentru asistenţi medicali şi moaşe între 2.000 şi 10.000 de euro
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenţii medicali şi moaşele vor încheia contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională între 2.000 şi 10.000 de euro pentru anul 2011, susţin reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Marius Asăndulesei, purtătorul de cuvânt al filialei ieşene a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, a declarat, pentru AGERPRES, că în Consiliul Naţional al Ordinului s-a stabilit ca pentru asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care îşi exercită profesia în unităţi sanitare cu paturi, centre de primire urgenţe, unităţi de primiri urgenţe sau servicii de ambulanţe, asigurările încheiate vor fi echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro.

De asemenea, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care exercită profesia în unităţi de medicină primară, ambulatorii, cabinete medicale individuale, laboratoare vor încheia asigurări, echivalentul în lei, pentru suma de 4.000 euro.

Totodată, pentru asistenţii de farmacie, asistenţii medicali specialitatea igienă şi sănătate publică şi asistenţii care îşi desfăşoară activitatea în institute/secţii de medicină legală, asigurările încheiate vor fi echivalentul în lei pentru suma de 2.000 euro.

Potrivit sursei citate, asigurările de răspundere civilă se vor încheia numai la societăţi de asigurare autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi reasigurate. Valorile contractelor sunt minimale, asistenţii medicali şi moaşele având libertatea ca, în funcţie de specificul locului de muncă şi activităţilor efectiv desfăşurate, să încheie contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională la valori mai mari.

'Conform articolului 22 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 144 din 28 octombrie 2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, 'pentru riscurile ce decurg din activitatea profesională, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali din sistemul public sau privat încheie o asigurare de răspundere civilă pentru greşeli în activitatea profesională. La încheierea contractului de muncă, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali au obligaţia să prezinte o copie a asigurării', a precizat Asăndulesei.

El a menţionat că hotărârea Consiliului Naţional al OAMGMAMR completează Hotărârea nr.21/12.12.2008 şi intră în vigoare după modificarea şi completarea Ordinului nr.346/2006 pentru aprobarea Normelor privind stabilirea limitelor de asigurare pentru furnizorii care intră în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.706/18.08.2008.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 800 de specialişti în urgenţe medicale, pregătiţi prin intermediul programelor europene Peste 800 de specialişti în domeniul urgenţelor medicale vor fi pregătiţi prin intermediul unui program european, în cadrul proiectului ''Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii''.
Program pentru formarea a 800 de profesionişti în sănătate cu competenţe în domeniul urgenţelor medicale Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii constituie tema celui mai nou program al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" ce va fi lansat luni, 11 iulie, la Iaşi, informează un comunicat al Fondului...
Iaşi: Asistenţii medicali nu pot obţine adeverinţele de promovare Peste 300 de asistenţi medicali ieşeni care au promovat examenul de grad principal în cursul anului trecut susţin că nu pot obţine adeverinţele care certifică acest lucru.
'Zilele Medicale ale Sucevei', la a V-a ediţie, sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale Câteva sute de medici de diferite specialităţi şi asistenţi medicali din judeţ şi din centre universitare din ţară vor participa în perioada 19-21 mai la cea de a V-a ediţie a Conferinţei ''Zilele Medicale ale Sucevei'', desfăşurată în acest an sub egida Academiei de Ştiinţe Medicale din România.
Seminar pe probleme de urgenţă susţinut de medici ai Marinei SUA Un număr de 52 de medici şi asistenţi medicali din 20 de judeţe ale ţării şi 6 unităţi de primiri urgenţe din Capitală vor fi pregătiţi timp de două zile de către o echipă de medici aparţinând Marinei SUA, care a sosit în România în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...