Cele mai citite
 


Iaşi: Un bărbat călcat de tren, un nou caz 'Lăzărescu'
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat, victimă a unui accident feroviar, a fost plimbat timp de şase ore între trei spitale deoarece Iaşiul nu are o unitate medicală în care să funcţioneze mai multe sectoare medicale.
Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost călcat de tren în zona pasarelei din cartierul Alexandru cel Bun, la scurt timp după externarea de la Spitalul de Boli Infecţioase, unde fusese internat din cauza hepatitei.

După ce a fost agăţat de tren şi târât mai bine de cinci metri, el s-a ales cu traumatism cranio-cerebral, fracturi de coaste şi de bazin.
Deşi a fost preluat rapid de un echipaj SMURD, bărbatul a fost plimbat timp de şase ore între trei spitale, respectiv Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul Universitar Sfântul Spiridon pentru ca în cele din urmă să fie internat la Clinica de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe, unde se află singura clinică de Traumatologie din judeţ şi nu numai.

'A fost nevoie de trei ambulanţe, reevăluari în dinamica şi repetarea examenelor paraclinice şi imagistice. În aceste condiţii ne întrebăm unde mai este 'ora de aur' a rezolvării politraumei? Acest pacient ar fi putut fi rezolvat direct la Spitalul Clinic de Urgente 'Sfântul Ioan' dacă ar fi fost dirijat corespunzător de la locul accidentului', afirmă dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Situaţia ar fi alta, susţine medicul, dacă Iaşiul ar avea un spital de urgenţe traumatice al Moldovei, mai ales că în curtea spitalului se construieşte de aproximativ 16 ani o clădire monobloc pentru toate specialităţile necesare rezolvării traumei.

'Se dovedeşte iar că 'protocoalele' DSP fac din fiecare pacient traumatizat un nou 'domn Lăzărescu' şi că fără deschiderea noului spital de urgenţe din Copou fiecare dintre noi putem deveni oricând o victimă plimbată între spitale. În tot acest timp legea ce prevede deschiderea noului spital din Copou zace de mai bine de un an în Parlamentul României aşteptând să fie resuscitată. Ne întrebăm din nou câtă suferinţă mai trebuie adunată, cine sau câţi trebuie să moară pentru ca 'înţelepţii' care ne guvernează să găsească soluţia sănătoasă pentru sănătatea ieşenilor', a mai spus dr. Ciuhodaru.
Din nefericire, acesta nu este un caz singular. În urmă cu o lună, un bărbat care a suferit multiple traumatisme, bazinul fracturat şi uretra ruptă după ce a fost strivit de un mal de pământ de aproape patru metri, în timp ce suda o ţeavă, a fost plimbat tot între trei spitale timp de şase ore.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Un nou 'domn Lăzărescu' a fost internat după şase ore de plimbat între spitale Un bărbat în vârstă de 29 de ani, care a fost strivit, miercuri după-amiază, de un mal de pământ, a fost internat în Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a fost plimbat timp de şase ore între patru spitale, cu ajutorul a trei ambulanţe.
Iaşi: Plimbat între spitale după ce a fost călcat de tren Un tânăr în vârstă de 35 de ani a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan după mai bine de trei ore de când a fost călcat de trenul care circula de la Iaşi spre Ungheni.
Iaşi: Pompier electrocutat în timpul unei misiuni de salvare Un pompier din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Iaşi a fost adus, la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost electrocutat în timpul unei misiuni de salvare.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: La Terapie Intensivă, după ce s-au dat cu sacul pe pârtie Trei studenţi au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-au accidentat în timp ce alunecau cu folia?pe pârtie.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.