Cele mai citite
 


Spania: Criza a redus cu 27 la sută numărul operaţiilor estetice
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Criza economică a redus cu 27 la sută numărul operaţiilor estetice din Spania, care se situează în prezent pe locul 15 din lume, cu 105.000 de operaţii de acest tip efectuate în 2009. Nouă din zece persoane care au apelat la intervenţii estetice sunt femei, informează vineri EFE.
Cifrele, aferente anului 2009, au fost prezentate la Madrid în cadrul unei conferinţe de presă şi fac parte dintr-un studiu al Societăţii Spaniole de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Estetică (SECPRE), studiu denumit 'Realitatea Chirurgiei Estetice în Spania'. Documentul cuprinde pentru prima dată informaţii despre acest tip de chirurgie, la nivel naţional.

Femeile se operează mult mai mult decât bărbaţii, apelând mai ales la liposucţie şi mărire de sâni. Bărbaţii preferă mai ales intervenţiile la nivelul feţei (la pleoape, nas şi urechi).

Potrivit studiului, cele mai multe intervenţii au loc, atât la bărbaţi cât şi la femei, între 30 şi 44 de ani, adică 43 la sută din totalul operaţiilor estetice.

Intervenţiile estetice la nivel facial sunt cele mai cerute din Spania (41,6 la sută din total), în timp ce în grupa intervenţiilor realizate în mod individual conduce detaşat liposucţia, urmată de mărirea de sâni şi de chirurgia pleoapelor, nasului şi a abdomenului.

Potrivit experţilor, costul total al operaţiilor estetice realizate în Spania - fără a include onorariile acordate medicilor, care diferă mult de la caz la caz - este de 106 milioane de euro anual, respectiv 140 de milioane de dolari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Operaţii estetice necesare pentru sănătate Dr. Sorin Nae, medic primar chirurgie plastică şi estetică, prezintă câteva cazuri în care intervenţiile chirurgicale estetice pot rezolva o afecţiune care este sau ar duce pe viitor la probleme de sănătate.
În fiecare an peste 8.000 de românce îşi măresc sânii Chirurgia estetică a devenit în ultimii ani, vedeta procedurilor de înfrumuseţare preferate de românce.
O operaţie estetică pentru bărbaţi la fiecare două minute în Brazilia Altădată tabu pentru bărbaţii din Brazilia, chirurgia plastică a progresat treptat, actualmente la fiecare două minute un bărbat suferind o intervenţie chirurgicală din raţiuni estetice, a indicat Societatea Braziliană de Chirurgie Plastică (SBCP), informează agenţia France Presse.
Barbatii au inceput sa fie la fel de preocupati ca si femeile in a se mentine tineri In ultimii ani statisticile Societatilor de Chiurgie Plastica din America si Europa demonstreaza faptul ca proceduri precum liposuctia, blefaroplastia, liftingul facial sau injectiile cu acid hialuronic si botox sunt in clasamentul celor mai cerute operatii de catre barbati.
Peste 1.700 de operaţii de chirurgie estetică pe zi în Brazilia În Brazilia, unde cultul corpurilor frizează obsesia, peste 1.700 de persoane pe zi au fost supuse unei operaţii estetice în 2009, potrivit unei anchete inedite a Institutului Ibope difuzată sâmbătă.
Blefaroplastia solutia pentru un chip cu cinci ani mai tanar - Adio riduri, cearcane sau pleoape lasate! Ochii pot fi cei mai puternici aliati ai frumusetii feminine sau ne pot trada cand ne e lumea mai draga. Ochii nu sunt numai „oglinda sufletului”, ci si o adevarata reflectie a felului in care aratam si ne simtim.