Cele mai citite
 


Constanţa: Un bebeluş a murit acasă, după ce ambulanţa solicitată a rămas înzăpezită
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil în vârstă de două luni a murit, vineri, la locuinţa părinţilor săi din Topraisar, medicii solicitaţi ajungând cu întârziere la acesta, după ce ambulanţa a rămas înzăpezită într-un sat din apropiere.
Potrivit medicului coordonator de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Constanţa, Aura Broască, mama minorului a solicitat intervenţia cadrelor medicale în jurul orei 11.00, anunţând că bebeluşul suferă de insuficienţă respiratorie, iar la ora 11.30 aceasta a revenit telefonic spunând că micuţul ''este vânăt şi nu mai respiră bine''.

În urma primului apel primit de SJA, a fost trimisă către Topraisar o ambulanţă de la Staţia Eforie, maşina nemaiputând continua deplasarea din cauza zăpezii de pe şosea, la intrarea în satul Moviliţa, în apropierea comunei Topraisar.
O a doua ambulanţă a fost trimisă de la SJA Constanţa, însă şi aceasta a rămas înzăpezită la Moviliţa.

Conform reprezentantei SJA, cadrele medicale au fost preluate de un Jeep, pus la dispoziţie de un particular, şi au fost transportate la pacientul bolnav, acesta fiind însă găsit, după ora 13.00, decedat.
Trupul bebeluşului a fost transportat la morga Cimitirului Central din Constanţa, medicii legişti urmând să stabilească din ce cauză s-a produs decesul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.