Cele mai citite
 


Parlament: Şedinţa comisiilor reunite de buget a fost suspendată; opoziţia a părăsit lucrările
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şedinţa comisiilor reunite de buget-finanţe ale Parlamentului a fost suspendată sâmbătă la prânz din lipsa cvorumului, opoziţia retrăgându-se de la lucrări.
Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a explicat că reprezentanţii opoziţiei au încercat, în timpul pauzei de consultări, să le transmită democrat-liberalilor care sunt doleanţele lor cele mai importante, însă aceştia s-au consultat cu premierul Emil Boc care le-a transmis să nu accepte nicio solicitare a opoziţiei.

'Până la urmă, opoziţia este cea care asigură trecerea bugetului, ceea ce ar însemna ca amendamentele importante ale noastre să fie luate în consideraţie. (...) Noi nu vrem să cauţionăm un buget prost. Ne vom retrage la grup şi, dacă îşi vor da seama că au greşit şi vor dori dialog, noi suntem aici', a spus Eugen Nicolăescu.
Deputatul liberal a subliniat că, în cazul în care nu se va ajunge la un compromis, iar adoptarea raportului va fi imposibilă, există posibilitatea ca acesta să nu poată fi dezbătut în şedinţa plenului comun programată pentru luni.

El a susţinut că, potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere ale Parlamentului, nu există nicio prevedere care să permită ca un proiect legislativ să intre în plen fără un raport.
Eugen Nicolăescu a precizat că principalele doleanţe ale opoziţiei se referă la reducerea cu 4% a contribuţiilor de asigurări sociale şi impozitarea cu 3% a microîntreprinderilor, măsuri necesare pentru relansarea economică, precum şi creşterea bugetelor ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei cu sume care să reprezinte câte 6% din PIB şi, de asemenea, o creştere a sumelor de echilibrare alocate autorităţilor locale şi acordarea acestora pe criterii obiective şi nu politice.

Reluarea lucrărilor comisiilor reunite este prevăzută pentru ora 15,00, opoziţia dând un termen puterii pentru a vedea dacă se poate dialoga sau nu.
PSD a părăsit, sâmbătă dimineaţă, lucrările şedinţei comune a comisiilor de buget-finanţe pentru o scurtă perioadă de timp, la votul asupra proiectului de buget al MAE, însă social-democraţii s-au întors în sală şi au participat la votul pe proiectul bugetului Ministerului Justiţiei. La rândul lor, liberalii au părăsit lucrările în timpul discuţiilor pe marginea bugetului Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Cele două comisii au în total 50 de membri, opoziţia şi puterea fiind la paritate ca număr de voturi. În aceste condiţii, în cazul în care opoziţia nu va reveni la lucrări, va fi imposibil să se ia o decizie în privinţa raportului pe marginea proiectului bugetului de stat pe 2011.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul se reuneşte vineri pentru a discuta bugetul de stat pentru anul 2012 Guvernul se reuneşte, vineri, în şedinţă, în vederea discutării bugetului de stat şi a proiectului de buget privind asigurările sociale pentru anul 2012, iar potrivit premierului Emil Boc, documentul final urmează să ajungă în Parlament, cel mai probabil, luni, 28 noiembrie.
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Opoziţia consideră că proiectul de buget este 'nerealist' şi reprezintă 'victoria grupurilor de interese' Parlamentarii PSD+PC şi PNL din comisiile reunite pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat şi-au exprimat vineri neîncrederea în proiectul bugetului de stat pe anul 2011, propus de Ministerul Finanţelor Publice.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.