Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Zeci de reşiţeni au ajuns la spital cu fracturi, în ultimele zile
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de reşiţeni au ajuns la spital, în ultimele zile, cu fracturi la mâini şi picioare, entorse sau contuzii, după ce au căzut pe gheaţă.
Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa îi atenţionează pe oameni, mai ales pe cei vârstnici, să fie atenţi la felul în care păşesc, pentru a nu risca să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în ghips sau imobilizaţi pe un pat de spital.

'Numărul cazurilor a crescut odată cu venirea ninsorilor. De exemplu, într-o singură zi, doar până la ora 12,00, am avut confirmate, atât radiologic, cât şi de medicul ortoped, zece cazuri de fracturi', a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Georgeta Calinoiu, medic la UPU de la Spitalul Judeţean Reşiţa.
Majoritatea cazurilor sunt însă leziuni uşoare, luxaţii, entorse, fracturi minore, dar sunt şi pacienţi care s-au ales de pe urma căzăturii cu fracturi grave, care au necesitat internare şi chiar intervenţii chirurgicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Caraş-Severin: UPU a SJU primeşte zilnic şapte-opt persoane muşcate de căpuşe Încălzirea vremii a favorizat apariţia căpuşelor, fapt pentru care, circa o sută de cărăşeni au fost muşcaţi şi au avut nevoie de asistenţă medicală în această primăvară, la UPU a SJU din Reşiţa fiind înregistrate în medie şapte-opt cazuri.
Caraş-Severin: În judeţ nu există un serviciu de gardă pentru urgenţele stomatologice La nivelul judeţului Caraş-Severin nu există la ora actuală un serviciu de gardă la farmacii pe timp de noapte, iar urgenţele stomatologice sunt tratate medicamentos la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.
Caraş-Severin: Jumătate din necesarul de vaccin antigripal, asigurat la iarnă Mai puţin de jumătate din necesarul de vaccin antigripal va fi asigurat în sezonul rece de Direcţia de Sănătate Publică în judeţul Caraş-Severin.
Galaţi: Unitatea de primiri urgenţe a avut cu peste 13.000 de pacienţi mai mulţi decât în 2011 În 2012, la Unitatea de primiri urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean ''Sfântul Apostol Andrei'' Galaţi au fost trataţi 85.323 pacienţi, faţă de 2011, când aceeaşi unitate a tratat 71.840 pacienţi, a anunţat, marţi, şeful UPU Galaţi, dr. Angel Trifan.
Cel puţin trei sibieni ajung, zilnic, la ortoped cu fracturi din cauza gheţii Cel puţin trei sibieni ajung la ortoped zilnic pentru a-şi pune în ghips mâinile sau picioarele, din cauza gheţii, numărul celor care au suferit fracturi în luna ianuarie fiind de 200, din care peste 80 au afirmat că au alunecat pe trotuar sau pe stradă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Raluca...