Cele mai citite
 


Proiect privind informarea corectă a tinerilor în ceea ce priveşte HIV/SIDA
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul ''Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România'' îşi propune să ofere tinerilor (15-25 de ani) informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatorie faţă de persoanele bolnave.
Împărţit în 3 componente majore, proiectul vizează o intervenţie integrată de prevenire în rândul populaţiei de tineri: intervenţii în comunitate prin comunicare interpersonală; campanie mass-media; instruirea autorităţilor locale, a profesioniştilor din sănătate (medici), educaţie (profesori, consilieri psihopedagogi şi educatori între egali - peer educators) şi a jurnaliştilor.
Implementarea efectivă a programelor se desfăşoară în 18 judeţe ţintă şi presupune realizarea de materiale de informare - educare - comunicare, instruirea educatorilor între egali, a cadrelor didactice, a personalului medical şi jurnaliştilor, activităţi de prevenire şi promovare a comportamentelor responsabile în şcoală şi în afara acesteia.

Până la sfârşitul lunii aprilie 2011, proiectul îşi propune să obţină ca rezultate implementarea unei campanii de prevenire HIV/SIDA adresate tinerilor, 110.000 tineri urmând să beneficieze de activităţi de comunicare interpersonală (în şcoală şi în afara şcolii), transmiterea de mesaje de combatere a discriminării către populaţia generală prin mass-media - 160.000 de tineri vor primi mesaje de prevenire şi adoptare a unui comportament nediscriminatoriu -, instruirea profesioniştilor (cadre didactice, medici, jurnalişti) şi a populaţiei afectate de HIV/SIDA, urmând a fi instruite 1.418 persoane.

Proiectul este finanţat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE (Spaţiul Economic European), fiind un proiect individual în componenta granturi, aria ''Sănătate şi ocrotirea copilului'' şi reprezintă materializarea unui parteneriat extins între organizaţii şi instituţii ce au ca misiune implicarea în problematica HIV/SIDA.
Proiectul este implementat de un parteneriat între Fundaţia Tineri pentru Tineri şi alte 4 organizaţii neguvernamentale - Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii - ARPS, Asociaţia Română Anti-SIDA - ARAS, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA - UNOPA, Fundaţia ''Alături de Voi'' România - ADV România - şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării - CNCD.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România Proiectul 'Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România' îşi propune să ofere tinerilor cu vârsta între 15 şi 25 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA, pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatorie faţă...
Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România Bucureşti, 8 iul /Agerpres/ - Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România - reprezintă un proiect care îşi propune să le ofere tinerilor între 15 şi 24 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA.
Campanie de educaţie privind factorii de risc pentru diabet Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în întreaga ţară se desfăşoară activităţi de educare şi informare pentru populaţie prin direcţiile judeţene de sănătate publică, sub sloganul 'Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!'.
Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi...
Vaslui: Asociaţia "Iris" a lansat proiectul "Tineri informaţi - comunitate responsabilă şi incluzivă" Asociaţia 'Iris' din Vaslui a organizat, vineri, conferinţa de lansare a proiectului ' Tineri informaţi - comunitate responsabilă şi incluzivă', implementat cu sprijin financiar nerambursabil de la Primăria Municipiului Vaslui.
Proiect privind alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică la copii, derulat de MS Proiectul strategic ''Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România'' este derulat de Ministerul Sănătăţii (MS) până în aprilie 2011 la nivel naţional...