Cele mai citite
 


Constanţa: Bebeluşul care a murit acasă după ce ambulanţa s-a înzăpezit avea şanse minime de supravieţuire
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii legişti au efectuat, sâmbătă, necropsia copilului de două luni, din comuna Topraisar, judeţul Constanţa, care a murit acasă după ce ambulanţa solicitată s-a înzăpezit într-un sat din apropiere, şi consideră că micuţul avea şanse minime de supravieţuire, fiind foarte grav bolnav.
Potrivit medicului legist Mihai Onciu, decesul are la bază o insuficienţă respiratorie provocată de o ''pneumopatie interstiţială acută'', copilul suferind şi de o malnutriţie care a dus la evoluţia rapidă a pneumoniei.

''Este greu de spus dacă bebeluşul ar fi supravieţuit chiar dacă ambulanţa ajungea la timp. Probabil ar fi murit la spital'', a afirmat medicul legist.
Vineri, în jurul orei 11,00, conform medicului coordonator de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Aura Broască, mama minorului a solicitat intervenţia cadrelor sanitare, anunţând că bebeluşul suferă de insuficienţă respiratorie, iar la ora 11,30 aceasta a revenit telefonic spunând că micuţul ''este vânăt şi nu mai respiră bine''.

În urma primului apel primit de SJA, a fost trimisă către Topraisar o ambulanţă de la Staţia Eforie, maşina nemaiputând continua drumul din cauza zăpezii de pe şosea, la intrarea în satul Moviliţa, în apropierea comunei Topraisar. O a doua ambulanţă a fost trimisă de la SJA Constanţa, însă şi aceasta a rămas înzăpezită la Moviliţa.

Cadrele medicale au fost preluate de un autoturism de teren, pus la dispoziţie de un particular, şi au fost transportate la pacientul bolnav, acesta fiind găsit însă, după ora 13,00, decedat.
Trupul bebeluşului a fost transportat la morga Cimitirului Central din Constanţa pentru ca medicii legişti să stabilească exact cauza decesului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.