Cele mai citite
 


Bugetul destinat Sănătăţii pentru 2011, avizat favorabil de comisiile parlamentare
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2011 a primit, sâmbătă, raport favorabil din partea comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe, cu o serie de amendamente privitoare la redistribuirea unor sume de bani pentru spitalele trecute la administraţiile locale.
În prezentarea proiectului de buget, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a punctat faptul că bugetul pe 2011 este mai mare.
'În ceea ce priveşte bugetul Ministerului Sănătăţii, faţă de cel iniţial, proiectat pe 2010, este o creştere de 11%, în special pe zona investiţiilor. (...) În ceea ce priveşte bugetul Casei de Asigurări de Sănătate, bugetul Fondului Naţional de Asigurări, aş specifica, încă o dată, faţă de bugetul inţial pe 2010 are şi el o creştere', a afirmat Attila Cseke.

Nu de aceeaşi părere a fost însă senatorul liberal Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Tăriceanu, care a susţinut că din varianta propusă de Guvern reiese o reducere pentru 2011 cu mai bine de 30 la sută. 'Astea sunt cifrele pe care ni le-a prezentat Guvernul', a spus Eugen Nicolăescu.
Revăzând documentele, ministrul Attila Cseke i-a dat dreptate, precizând, însă, că iniţial s-a luat în calcul un buget proiectat în funcţie de estimările pe 2010.

Potrivit proiectului propus de Guvern, Ministerul Sănătăţii ar urma să primească, anul viitor, 4,4 miliarde lei de la bugetul de stat.
Singurele amendamente adoptate de comisiile de buget-finanţe au fost cele propuse de deputatul UDMR Petru Lakatos privind redistribuirea de sume, în interiorul bugetului MS pentru spitalele care au fost trecute la administraţiile publice locale. Astfel, pentru reparaţiile capitale a fost alocată aceeaşi sumă de 20 de milioane de lei spre a fi transferată către administraţiile publice, iar pentru finanţarea aparaturii medicale şi a echipamentelor de comunicare în urgenţă au fost redistribuite alte 20 de milioane de lei.
În aceeaşi sesiune de vot a fost aprobat favorabil şi bugetul Fondului Naţional de Asigurări de Sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
UDMR este pregătită să nominalizeze noul ministru al Sănătăţii Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Dr Rafila consideră că activitatea MS şi a CNAS referitoare la programale naţionale de sănătate ar trebui individualizate, în 2013 Activitatea Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ar trebui individualizate în anul 2013, a afirmat marţi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii conf. Alexandru Rafila cu prilejul lansării proiectului "Mecanisme de consultare între autorităţi şi asociaţiile de pacienţi"...
Attila Cseke: Am solicitat pentru rectificarea bugetară o sumă de 4,4 miliarde de lei Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş că a solicitat pentru rectificarea bugetară, care ar putea avea loc în luna august, o sumă de 4,4 miliarde de lei.