Cele mai citite
 


Senatul din statul american Illinois aprobă folosirea marijuanei în scopuri medicale
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 04 iunie /Agerpres/ - Tentativa de legalizare a folosirii marijuanei în scopuri medicale în statul american Illinois a făcut un mare pas înainte, după ce senatul local a aprobat miercuri cu 30 de voturi la 28 un proiect care le permite pacienţilor bolnavi de SIDA, cancer sau scleroză multiplă să folosească narcoticul, relatează AP.

Proiectul de lege va fi supus spre aprobare Camerei Reprezentanţilor din Illinois, unde are mari şanse să treacă, întrucât o comisie a promulgat o măsură în favoarea folosirii marijuanei în scopuri medicale anterior în cursul anului.

Bruce Mirken, purtătorul de cuvânt al Proiectului politic marijuana, a declarat miercuri că dacă proiectul va deveni lege, Illinois se va alătura altor 13 state care au instituit măsuri similare.

Cei care se împotrivesc demersului susţin că acordarea dreptului de utilizare a marijuanei în scopuri medicale ar face mult mai dificilă sarcina poliţiei de a aplica alte legi care interzic consumul de ”iarbă” şi că nu ar fi decât un pas spre legalizarea vânzării de marijuana, notează AP.AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Riscul de îmbolnăvire de cancer crescut la bolnavii de SIDA Slăbirea sistemului imunitar joacă un rol major în creşterea riscului de apariţia a unor tumori canceroase la pacienţii seropozitivi, conform rezultatelor unui studiu realizat de cercetători francezi, informează AFP.
Consumul de marijuana măreşte cu 70% riscul de îmbolnăvire de cancer testicular Fumătorii de marijuana se expun la un risc cu 70% mai mare de îmbolnăvire de cancer testicular într-o formă foarte agresivă, conform unui studiu publicat luni în SUA, informează AFP.
Brăila: Numărul bolnavilor de cancer este în creştere, patru citostatice lipsesc la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Numărul bolnavilor de cancer aflaţi în evidenţa Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila este în creştere, în cursul anului trecut beneficiind de Programul naţional de oncologie 2.100 de pacienţi, iar alte 2.000 de persoane au primit îngrijiri paliative.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Bolnavii de cancer solicită implementarea Registrului Naţional de Oncologie Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) a atras atenţia, luni, asupra tensiunii instalate în rândul bolnavilor de cancer ca urmare a acuzaţiilor de corupţie aduse unor medici oncologi şi a subliniat, în acest context, importanţa implementării Registrului Naţional de Oncologie.
Cluj: Specialişti în oncologie de la Centrul Medical Anadolu din Istanbul acordă, marţi, consilieri gratuite Persoanele diagnosticate cu cancer sau membri ai familiilor acestora pot beneficia de o consiliere gratuită oferită de trei cunoscuţi specialişti ai Centrului Medical Anadolu din Istanbul (Turcia), care se vor afla, marţi, la Cluj-Napoca, cu prilejul unei conferinţe de prezentare a unor noi metode oncologice...