Cele mai citite
 


Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice
duminică, 19 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.
''Vom iniţia un nou proiect legislativ ce va institui o 'taxă de viciu' pentru importatorii de produse etnobotanice. Din aceste sume vor fi decontate serviciile medicale prestate în cazul celor care consumă astfel de plante, dar şi intervenţiile poliţiei', a declarat, duminică, presei, dr. Tudor Ciuhodaru, care este şi membru al Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor.
Decizia vine, susţine Ciuhodaru, ca urmare a numărului tot mai mare de persoane care ajung la spital din cauza produselor etnobotanice.

Potrivit acestuia, numai în noaptea de sâmbătă spre duminică au ajuns la Spitalul Sf.Ioan trei tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, care s-au drogat cu plante amestecate cu cannabis.
Unul dintre aceştia, în vârstă de 17 ani, din Suceava, a fost adus la spital de mama sa, femeia fiind speriată că acesta a început să delireze şi să fie agresiv, după ce a fumat o ţigară confecţionată manual.
Un altul, de 19 ani, din Iaşi, a încercat să se sinucidă după ce a fumat plante etnobotanice, acesta fiind un frecvent consumator de astfel de produse.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: Număr mare de intoxicaţi cu substanţe halucinogene Un număr de 11 persoane au ajuns în ultimele două zile la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu substanţe cu efect halucinogen.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.